Vila v zámecké zahradě v Jirkově? Pro starostu žádný problém

22.09.2014 13:13

Redakce ParlamentníchListů.cz obdržela vydání regionálních novin Večerník pro Jirkov, který se zabývá kauzou prodeje pozemků v Červeném Hrádku. Zahrádkáři údajně ostrouhali, zato starosta Radek Štejnar z ČSSD bude mít vilu v zámecké zahradě.

Vila v zámecké zahradě v Jirkově? Pro starostu žádný problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba, ilustrační foto

Večerník kritizuje současnou koalici ČSSD a ODS za změny územního plánu města. Ty prý umožní v oblasti, která byla dosud kulturní památkou, stavět. Autor článku Michal Batrin se pozastavuje nad snahou koalice schválit změnu územního plánu tak, aby se mohlo v Červeném Hrádku stavět. Problémem podle tisku není jen změna, ale také budoucí vlastník.

„Před časem o plochu žádali zahrádkáři. Město jim nevyhovělo s tím, že na zahrádky parcely neprodává. Starostův bratr, kterému na pozemky půjčil starosta, jak sám uvedl místnímu deníku, ovšem tuto plochu získal jako zahradu!“ píše Večerník. Celková plocha, kterou bratr starosty vlastní, je dle novin osm tisíc metrů čtverečních. Předkupní právo má údajně i starosta.

Večerník také kritizuje cenu, za kterou starostův bratr pozemek koupil. Tím, že jej získal jako zahradu, ušetřil údajně až čtyři sta tisíc korun. Dle autora dokonce kupující zastupitelstvu sdělil, k jakým účelům pozemek kupuje. Tato informace však ke změně rozhodnutí zastupitele nepřiměla.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …