Vít Klíma: Alexandr Tomský - myslitel, nebo mediální mažoretka?

07.01.2012 8:52

Reakce na zesměšňování profesorky Dvořákové.

Vít Klíma: Alexandr Tomský - myslitel, nebo mediální mažoretka?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog a nakladatel Alexandr Tomský

Za myslitele považuje toho, kdo přijde s myšlenkou, kterou před ním ještě nikdo nevyslovil. Nevím jak laskavý čtenář, ale já jsem od pana Alexandra Tomského nikdy žádnou novou myšlenku ani neslyšel ani nečetl. Spíše se jedná o autora typu „co jsem kde přečetl, to jsem opsal“. Jen pro ilustraci: v minulém roce ve svém blogu, přišel s překvapivou „novinkou“, že ve Frankfurtu vznikla evropská stínová vláda. Byla by to důležitá zpráva, pokud by za prvé za prvé, byla pravdivá a za druhé, kdyby tuto kachnu – den před tím - nepřinesl deník „Presseurop“.

Srovnám-li jej s prof. Dvořákovou, pak klobouk dolů před tím, jak se například statečně prala s mafií na plzeňských právech. Jaký srovnatelný přínos pro tento národ přinesl Alexandr Tomský, nechť laskavě objasní čtenářům sám. Za druhé, s názory prof. Dvořákové mohu či nemusím souhlasit, ale její glosy nikdy nejsou hloupé, což se o „příspěvcích“ pana Tomského rozhodně říci nedá.

Módním trendem pravicových mediálních mažoretek je dnes kopání do „socialistické EU“, abych použil jeho termínu. Zakopaný pes je v tom, že se od něj, krom kritiky, žádných promyšlených návrhů na řešení nedočkáme. Přiznávám, že to od pana Tomského ani neočekávám. Co od něj nicméně očekávám je, dodržování alespoň základních zásad slušného chování. A vůči ženám zvlášť! Nebo mu už vážně „kape na maják“?


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…