Vláda dostala za boj s korupcí trojky. Na jedničky bychom museli zavřít sebe, říká Peake

02.02.2012 14:45

Občanská sdružení vystavila vládě vysvědčení za boj s korupcí a byly to většinou trojky. Vicepremiérka Karolína Peake (VV) kritiku přijala.

Vláda dostala za boj s korupcí trojky. Na jedničky bychom museli zavřít sebe, říká Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Nejsem si ale jista, že bychom si jedničky nevysloužili jedině tím, že bychom se celá vláda nechali zavřít," uvedla pro iDNES.cz s úsměvem Peake. Na hodnocení a známkování se podílely organizace Transparency International, Oživení, Otevřená společnost, Ekologický právní servis a Zelený kruh.

Zatčení Haly? Skoro jako ministrů

David Ondráčka z Transparency International ocenil zejména zatčení bývalého manažera Ředitelství silnic a dálnic Michala Haly, kterého před Vánocemi zatkli detektivové kvůli podezření z mnohamilionových úplatků při pronájmech dálničních odpočívadel.

"To je na úrovni zatčení některých ministrů. Teď ještě dohledat, kdo je zapsán v jeho notýsku," řekl Ondráčka. Trojky vláda od občanských sdružení dostala v oblastech veřejné zakázky, kontrola úřadů, policie, financování politických stran, tvorba zákonů a samospráva. Čtyřky za pravidla pro kontrolu a dohlížení na střet zájmů, pětku za umožnění svobodného přístupu k informacím a dvojky za oblast justice a za ochranu oznamovatelů korupčního jednání. Jedničku žádnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…