Vladimír Špidla po útoku na svou osobu: Je to odporné

04.01.2013 12:01

Překvapení u návštěvníků facebookového profilu bývalého premiéra Vladimíra Špidly vyvolaly vzkazy, které se na něm dnes ráno objevily. Šlo mimo jiné o výzvy proti volbě Jana Fischera prezidentem a k ničení soch Václava Havla nebo tvrzení, že antirasismus vyvolává psychické poruchy. Bývalý předseda ČSSD upozornil, že se mu někdo na Facebook naboural.

Vladimír Špidla po útoku na svou osobu: Je to odporné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Špidla

Útoky na prezidentského kandidáta Jana Fischera, urážky bývalé hlavy státu Václava Havla a další podivné texty se dnes objevily na facebookovém profilu bývalého eurokomisaře Vladimíra Špidly. „Někdo se mi naboural do facebookového profilu. Je to příklad naprosto špinavých metod. Veškeré rasistické a jiné výroky tam nemůžu označit jinak než za odporné. Snad se to podaří včas zastavit, protože nelze hned zjistit, kdo tam má přístup,“ říká pro ParlamentníListy.cz Vladimír Špidla.

Jeho naštvanosti se není co divit, protože jde vesměs o postoje, které jsou v příkrém rozporu s tím, co máme spojeno s osobou a názory bývalého premiéra. I když je zřejmé, že Vladimír Špidla bude v blížící se přímé volbě prezidenta volit stranického kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera, zcela jistě by se nepropůjčil k tomu, aby na svém facebookovém profilu útočil na jeho konkurenty.

Pět důvodů, proč nevolit Jana Fischera

Konkrétně jde o Jana Fischera, protože na Špidlově facebookovém profilu se opakovaně objevilo pět důvodů, proč nevolit Jana Fischera prezidentem s odkazy na webové stránky s rasistickým obsahem.

Na facebookovém profilu Vladimíra Špidly se objevila i reakce na novoroční amnestii Václava Klause, kterou autor využil k útokům na Václava Havla. Připomněl jeho obří amnestii po prvním zvolení prezidentem a tragédii, která se stala v obci Klučov, kde byla zavražděna Ivanka Kudláčková (45) a její mladé dcery Ivana a Mirka.

Nedovolme havlistům budovat kult osobnosti

„V dubnu 1990 je tam brutálně ubodal asociální recidivista, kterého předtím Havel propustil na svobodu. To je jen jeden z mnoha případů, za které je zodpovědný levičácký humanista Havel. Nedovolme havlistům budovat kult jeho osobnosti. Ničte jeho sochy, strhávejte cedule tam, kde ulici nebo náměstí pojmenovali po Havlovi,“ vyzývá autor, který se naboural na facebookový profil Vladimíra Špidly.

Z podobného soudku je i tento text: „Všichni dnes víme, jak Albrightová, Soros a další internacionální ´humanisté´ zprivatizovali průmysl a těžařské lokality v Kosovu a vydělávají tam miliardy. Nesmíme ale zapomenout na vinu běžných lidskoprávních multikulti levičáků, ochránců menšin, antifašistů a anti-rasistů, kteří během války na Balkáně štvali proti srbským křesťanským nacionalistům a hájili kosovské muslimy. Jsou spoluviníky těchto zločinů a zaslouží si stejné tresty jako Albrightová a další zločinci.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …