Volební klipy: Zeman kráčí z lesa na Hrad, Franz letí letadlem

24.12.2012 14:05

Někteří prezidentští kandidáti už na internetu zveřejnili volební klipy, které se budou v upravené podobě vysílat na České televizi. Ta je chtěla poprvé vysílat už 29. prosince večer na ČT 24. Na programu ČT 1 se měli kandidáti prezentovat až od 2. ledna pokaždé ve čtyři hodiny odpoledne. Server Aktuálně.cz uvádí, že by uchazeči o Hrad měli dodat nejméně jeden pořad s minutovou stopáží a další nejméně jeden pořad o délce do 30 sekund.

Volební klipy: Zeman kráčí z lesa na Hrad, Franz letí letadlem
Foto: archiv Miloše Zemana
Popisek: Volební klip prezidenta Miloše Zemana

Například volební štáb Přemysla Sobotky (ODS) hlásí, že klip už je natočený, ale ještě se sestříhává. ČT prý měnila požadavky na stopáž, a tak se musel upravit.

Server Aktuálně.cz srovnává klipy Jana Fischera a Miloše Zemana. V obou případech je využita každá vteřina k prezentaci kandidáta. Fischer působí jako energický politik, používá výrazná gesta a vyzývá občany ke společné změně politické scény.

Zeman kráčí přírodou, městem až na Pražský hrad

Zeman se nejdřív opírá o strom. Z přírody se postupně přesune do města až na Pražský hrad. Mluví o nudné politice a o tom, jak lidé mají dost zlodějen a skandálů. Popisuje svoje kvality a vyzývá k pomyslnému zapálení svíčky ve volbách.

Vladimír Franz rozdělil svůj klip na několik částí. Každá z nich vyjadřuje jednu myšlenku – návrat státu občanům, myšlenky, co jsou slyšet či slušnost.

Schwarzenberg pojal klip jako divadelní scénku

Ministr financí Karel Schwarzenberg (TOP 09) zvolil rozhovor, ve kterém mu pokládá otázky herec Zdeněk Svěrák. Hned v prvním dílu zpola vážně a zpola žertem mluví o Schwarzenbergových nedostatcích.

Kandidát ČSSD Jiří Dienstbier vsadil na mladé lidi prostřednictvím libereckého rappera Lipa. V celém klipu mluví jenom umělec, vysvětluje svůj pohled na politiku, na ostatní kandidáty a popisuje ideálního člověka, který by se měl stát prezidentem. Dienstbier se proto objeví až téměř na konci.

Za Dienstbiera mluví rapper

Právě Dienstbierův klip se jako jediný vymezuje vůči ostatním kandidátům. O Fischerovi prostřednictvím rappera Lipa mluví jako o šedém úředníkovi, kterého podporují mediální magnáti. Zeman je prý pokračovatel Klausovy éry a druhý tvůrce opoziční smlouvy.

Fischer a Zeman se zabývají současnou politikou a otevřeně jí kritizují. Zeman slibuje, že bude pracovat pro budoucnost. Fischer chce využít všech prezidentských možností k posílení ekonomiky a změně veřejného života.

Zbylí kandidáti své klipy teprve točí nebo je stále upravjí.

Prof. JUDr. Vladimír Franz

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…