Vsetín si připomene Den památky obětí holocaustu

08.01.2012 21:35

Tak jako každý rok, i letos si naše město připomene Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti, který v České republice připadá na 27. ledna.

Vsetín si připomene Den památky obětí holocaustu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Tak jako každý rok, i letos si naše město připomene Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti, který v České republice připadá na 27. ledna.

Masarykova veřejná knihovna připravila v předvečer Dne památky obětí holocaustu a prevence obětí zločinů proti lidskosti tedy na čtvrtek 26. ledna v 18 hodin v přednáškovém sále besedu pod názvem Holocaust na Vsetínsku.  Přednášet bude Silvestr Kazmíř, editor knihy „Holocaust na Vsetínsku.

V pátek 27. ledna v 10 hodin se za přítomnosti vedení města Vsetín uskuteční pietní akt u pomníku židovské synagogy na Štěpánské ulici. Na stejný den a stejnou hodinu připravil Dům kultury Vsetín v kině Vatra pořad pro žáky a studenty o problematice holocaustu, tolerance a rasismu pod názvem „ K čemu je slunce, když není den?

 „Jedná se o autorský pořad hudebního skladatele Daniela Dobiáše a jeho hosta,“ uvedla vedoucí produkce Eva Hennelová a dodala: „Doprodej volných vstupenek je v pokladně kina Vatra.“

Jana Čadová, pracovník vztahů k veřejnosti MěÚ Vsetín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…