Vstoupit do KSČ byla chyba, přiznal Fischer na obrazovce ČT

23.11.2012 22:11

„Transparentnost všeho, co dělám. Občanská společnost a zvýšení politické kultury v této zemi.“ Tak zní motto prezidentské kampaně kandidáta Jana Fischera. V rozhovoru pro Českou televizi uvedl, že chce být prezidentem, který se bude nejen zajímat o potřeby svých občanů, ale bude je i hájit. Čeho lituje, je jeho vstup do KSČ v 80. letech.

Vstoupit do KSČ byla chyba, přiznal Fischer na obrazovce ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

 

Fischer si zakládá zejména na tom, že je nestranickým a nezávislým kandidátem, protože tak podle svých slov bude prezidentem dobré služby. Jeho billboardy obsahují heslo Slovo, které platí. "Je to prezidentské heslo, je to můj závazek vůči voličům, jsou to slova mého volebního programu a já si za nimi stojím a jsem připraven za nimi stát i v případě, že budu zvolen,“ pronesl rozhodně.

"Hlavní téma jsem pojednal ve svém prezidentském programu a je to program o čtyřech pilířích: silná ekonomika, návrat vlády práva, odpovědnost a slušnost v politice a konečně obhajoba národních zájmů a dobrá reprezentace České republiky v zahraničí,“ připomněl. „Především je to ale změna politické kultury, využití potenciálu, který má česká občanská společnost, a hlavně obnovení důvěry v českou politiku a naděje pro slušné lidi v této zemi. Je jich tady naprostá většina a návrat té naděje si opravdu zaslouží."

Lituje vstoupení do KSČ

Fischerovi kritici jej pranýřují zejména za jeho členství v komunistické straně v 80. letech. Ten se však hájí, že tak učinil pouze z důvodu, aby mohl i nadále se věnovat svému povolání, konkrétně vyučování na Vysoké škole ekonomické v Praze. Jedním dechem přiznává, že toto rozhodnutí bylo chybné.

„Nejsem na to pyšný, byla to určitě chyba, byl to krok, kterého lituji. Samozřejmě i tento krok voliči v přímé volbě zváží, tak jako nabídku mých schopností a toho všeho, jak mě poznali během posledních dvaceti či pětadvaceti let v politice, v profesionálním životě,“ nechal se slyšet Fischer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …