Za všechno může Kalousek a Nečas, tvrdí Jarolím

22.12.2012 16:10

Tomáš Jarolím má vě věci ohledně odvolání Karolíny Peake z pozice ministryně obrany jasno - za vše může premiér Petr Nečas. Tomu prý podle Jarolíma sekunduje i ministr financí Miroslav Kalousek.

Za všechno může Kalousek a Nečas, tvrdí Jarolím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Jarolím

"Stejně manipulativní jednání premiéra motivované jeho vztahy k lobbistickým skupinám tunelující státní peníze jsou to, co je identické dnes i tehdy. Stejně prolhané kroky ve smyslu slibů koaličním partnerům, které nikdy nechtěl splnit. Stejné indicie, stejné jednání, stejný výsledek," poukazuje na to, že před pár měsíci žádal ministry VV, aby odešli z vlády, kterou vede Nečas. Peake pak podle něj akorát šlápla do vosího hnízda.

Jejím příchodem podle Jarolíma hrozilo, že se začnou řešit údajné podezřelé zakázky za miliardy prováděné pod taktovkou tamních generálů. "V tomto ohledu vím přesně, o čem mluvím, a dokázal bych specifikovat konkrétní podezřelé zakázky. Připomínám ale jen svou iniciativu a oficiální podnět ministru Vondrovi ohledně podvodů na zakázce vojenských uniforem za několik set milionů korun. Po mém podnětu a uvedených důkazech ministr Vondra pod tlakem a v tichosti tuto zakázku zrušil," dodává.

Tandem Nečas-Kalousek

Za vše pak může podle něj Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek. "Neboť tandem Nečas - Kalousek a kmotři, kteří si je vodí jako loutky, nemohou a neumějí jednat jinak než křivě a ohrožují tuto zem a lid," je přesvědčen Jarolím. Karolíně Peake pak podle svých slov fandí, i když se na politické scéně rozešli v ne moc dobrém duchu. "I když jsem se rozešel s Karolínou Peake v názorech a směřování politiky, musím se jí zastat v tom, že je jen zrazenou a podvedenou političkou, která naletěla bezpáteřnímu člověku bez skrupulí," dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…