Zastupitelé Prahy 6 přerušili jednání. Lidé jim nadávali

09.11.2012 19:59

Zastupitelstvo šestého pražského obvodu, které od odpoledne jednalo o mimo jiné bytové politice, muselo být v podvečer přerušeno, neboť přítomní občané se slovně pustili do zastupitelů.

Zastupitelé Prahy 6 přerušili jednání. Lidé jim nadávali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Mašek

Napadeným je někdejší poslanec ODA Ivan Mašek, který je v pražském obvodu opozičním zastupitelem za TOP 09.

Mašek řekl, že se dostal do konfliktu se skupinou občanů, kteří při zastupitelstvech demonstrují opakovaně. "Jeden z nich zřejmě ztratil nervy," poznamenal zastupitel. Radnice nájemníkům obecních bytů nabízí jejich odprodej se slevou 40 procent, oni ale podle Maška žádají ještě větší zvýhodnění.

"Já s tou privatizací bytů také nesouhlasím. Ale jejich argumentaci, že si někdo kdysi koupil byt s větší slevou, považuji za špatnou," poznamenal Mašek. Míní, že pokud se má radnice chovat jako řádný hospodář, je i sleva 40 procent špatná.

Praha 6 disponuje zhruba 1500 bytovými jednotkami. Asi 600 z nich si chce radnice ponechat pro sociálně slabé nájemníky, zbylých 900 jednotek v 54 bytových domech chce radnice nájemníkům nabídnout ke koupi.

Předpokládaný nový termín pokračování zastupitelstva je pátek 23. listopadu od 18:30, tedy přibližně od stejného času, kdy bylo jednání přerušeno, dodal mluvčí Prahy 6 Adam Halmoši. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…