Zemák letos přijde na pět milionů korun

28.01.2010 15:53

Tři až pět milionů korun jsou předpokládané náklady volebního autobusu Strany práv občanů. Ten si do nadcházející předvolební kampaně ponechá název, který měl i v době, kdy lákal voliče na program ČSSD. Tehdy úspěšně.

Zemák letos přijde na pět milionů korun

Předseda Strany práv občanů a hlavní pasažér autobusu Miloš Zeman doufá, že i letos mu Zemák přinese štěstí. Uvedl to při své návštěvě Vysočiny ve Žďáru nad Sázavou.

"Slíbil jsem svým kolegům, že objedu všechny místní organizace v republice. Těch ale každý týden přibývá, takže se náklady na tu cestu nedají nyní dost dobře spočítat. Doufám, že provoz Zemáku se vším všudy těch pět milionů nepřesáhne," uvedl Zeman s tím, že autobus a každodenní setkávání s lidmi bude ta hlavní a nákladnější část kampaně.

Na její financování chce SPO využít sponzorské dary a drobné členské příspěvky. "Členské příspěvky jsou u nás dobrovolné. Přesto, nebo právě proto se jich schází docela hojně. Jejich objemu na jaře podřídíme i velikost kampaně," dodal Zeman s tím, že penězi ale rozhodně plýtvat nebudou.

Levná a pozitivní kampaň. Žádné útočné inzeráty

"Naše programové prohlášení máme na dvou stranách jednoho obyčejného listu papíru a pravděpodobně to tak i zůstane. Myslím, že to úplně stačí. Co je mnohem důležitější a z mé zkušenosti účinnější, je aktivita všech členů strany," sdělil Zeman. Členy SPO podle svých slov poprosil, aby listy s programovým prohlášením roznášeli lidem do schránek, rozdávali je na ulicích a sami pořádali předvolební besedy kandidátů s občany.

Podle Zemana by kampaň jeho strany měla být nejen levná, ale také klidná a veskrze pozitivní, tedy bez invektiv, osočování, zesměšňování a kompromitujících materiálů. "Určitě nebudeme dávat peníze za nenávistné inzeráty," podotkl Zeman.

Jak bude ale reagovat na případné útoky od svých konkurentů, zatím neví. "Je pravda, že má současná politická aktivita je vlastně také odpovědí na jeden takový útok," přiznal Zeman s úsměvem. Úplně bez konfrontace se zřejmě Zemanova strana neobejde. Už nyní totiž k demonstrování vlastního programu používá Zeman různé veselé příhody a prohlášení předsedy „jedné nejmenované strany".

Související:

Volební kampaň nabídne "souboj" autobusů: Bobobus vs. Zemák

ČSSD dezinterpretuje skutečnost, tvrdí Zeman o kampani

ČSSD útočí inzeráty na Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jitka Voglová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…