Zeman: Doufám, že socha Přemysla Otakara II. bude ušetřena sběrači kovů

09.09.2012 13:57

Během návštěvy Pardubického kraje navštívil Miloš Zeman (SPOZ) Vysoké Mýto, které letos slaví 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Město v rámci oslav věnovalo „králi železnému a zlatému“ vůbec první sochu v České republice a Evropě. Miloš Zeman byl u jejího slavnostního odhalení.

Zeman: Doufám, že socha Přemysla Otakara II. bude ušetřena sběrači kovů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jaromír Dušek a Miloš Zeman ve Vysokém Mýtě

„Děkuji za pozvání do jediného města, které se rozhodlo králi Přemyslu Otakarovi II. vztyčit sochu přesto, že založil více než čtyřicet dalších měst,“ zahájil svou řeč na hlavním pódiu Miloš Zeman. Poděkoval tak především tvůrcům, kteří vytvořili podmínky pro to, aby tento monument vůbec mohl vzniknout.

Kandidát na Hrad tak přijal pozvání starosty Miloslava Součka na oficiální oběd, kde se věnovali formálním i neformálním tématům. Společně se stranou SPOZ Pardubického kraje daroval Zeman na vznik sochy deset tisíc korun. Záměr už předtím podpořil z důvodu uvědomění si národní identity a zachování tradic.

Za železo může ekonomická krize

„Doufám, že nově odhalený památník bude ušetřen sběračů kovů, i když vzhledem k ekonomické krizi není socha zlatá, ale železná, což naprosto chápu,“ glosoval Zeman odhalení sochy.

Předseda SPOZ Miloš Zeman se mimo jiné setkal s některými poslanci či promluvil s desítkami občanů, kterým rozdával autogramy. Další setkání je plánováno v cíli Trstenické stezky v moravské metropoli Olomouci, kam Miloš Zeman zavítá už v pondělí 10. září 2012.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…