Zeman: Kalousek jedná s Hávou a Bakalou, jde o budoucnost země

20.01.2013 15:23

Prohlášení ke slovům Karla Schwarzenberga.

Zeman: Kalousek jedná s Hávou a Bakalou, jde o budoucnost země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman

Důrazně odmítáme dnešní slova Karla Schwarzenberga, kdy označil současného prezidenta ČR Václava Klause a prezidentského kandidáta Miloše Zemana za "jednu mocenskou skupinu" a jejich chování za "podvod na voličích."

Je to poměrně troufalý výrok od člověka, který je úzce spjat se současným ministrem financí Miroslavem Kalouskem, který je jeho místopředsedou v politické straně TOP 09, a který v podstatě celé jednání pana Schwarzenberga, za zády s podnikateli Bakalou a Hávou, řídí.

Stejně tak je až směšný jeho výrok o tom, že "je spojuje i nedávná amnestie." Byl to právě Miloš Zeman, který vyhlášenou amnestii ostře odsoudil mezi prvními. Na rozdíl od pana Schwarzenberga, který s amnestií na počátku souhlasil, a až poté, když viděl, jaká nevole se mezi občany zvedla a že by to mohlo ohrozit jeho prezidentskou kandidaturu, obrátil. Dokonce ve čtvrtek odešel z jednání Poslanecké sněmovny, kde měl svoji spoluúčast na amnestii jako první místopředseda vlády vysvětlovat.

Celé prohlášení Karla Schwarzenberga ZDE

Dovolujeme si upozornit pana Schwarzenberga a celý jeho marketingový tým, že žijeme v demokratické zemi, kde každý může svobodně vyjádřit svůj názor. To samé právo má i prezident České republiky. A pokud se Václav Klaus vyjádřil ke Schwarzenbergovu názoru na Benešovy dekrety (viz níže), zřejmě cítí, stejně jako jiní občané ČR, že smýšlení současného ministra zahraničí skutečně ohrožuje bezpečnost a suverenitu naší země.

Karel Schwarzenberg ve čtvrtek v prezidentském duelu České televize prohlásil, že "Benešovy dekrety už neplatí dvacet let, protože přijetí Listiny lidských práv a svobod přestala platnost Benešových dekretů, ovšem nebyla zrušena ex tung, tedy od roku 45, nýbrž od okamžiku, kdy tato ústavní listina byla přijata, ale oni jsou zrušený a co je zrušené nemůžu ještě jednou zrušit." Dále se pak vyjádřil k Edvardu Benešovi a jeho rozhodnutí: "Já jsem vždy říkal, a na tom trvám, že to, co jsme v roce 45 spáchali, by dneska bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv a asi by tehdejší vláda, včetně prezidenta Beneše, by se ocitla v Haagu, kdyby tehdá ještě existoval."

Domníváme se, že citovaná slova Karla Schwarzenberga jsou v tomto případě jasná a srozumitelná.

Ačkoli se již od pátku snaží odvést od těchto výroků pozornost a všelijak je upravovat a vysvětlovat, ze slov pronesených na veřejnosti, a navíc dohledatelných v televizním záznamu, se vyvinit nelze. Stejně tak je zvláštní reagovat až hysterickým způsobem na vyjádření prezidenta Klause a zároveň nechat bez povšimnutí hlasy z Rakouska a Německa, a obzvláště pak sudetských Němců, kteří výroky českého ministra zahraničí naopak velmi vítají.

Dnešní ostrá slova jsou typickou ukázkou odvedení pozornosti od vlastních problémů, kterými zcela jistě nejsou jen Benešovy dekrety.

Karel Schwarzenberg se v pátečním duelu na Primě například vyjádřil k nacistické minulosti otce jeho manželky. Zlehčujícím tónem a úsměvem řekl, že "někdo má problémy s tchyní, někdo s tchánem". Cíleně však zamlčel, že i jeho rodiče měli kolem sebe samé nacisty a že dokonce v rodovém sídle, kde pobývá jeho manželka Therese, dosud visí obrazy s hákovými kříži a hajlujícími lidmi (viz. dnešní článek na freeglobe.cz)

Vyzýváme proto občany České republiky, kterým není lhostejná budoucnost této země, aby se od výroků Karla Schwarzenberga, stejně jako prezident České republiky Václav Klaus, distancovali.

Volební výbor a volební tým prezidentské kampaně Miloše Zemana

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZemanNaHrad.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …