Zeman chystá velkou zahraniční cestu. Zjistili jsme podrobnosti

19.05.2015 14:41

Plán zahraničních cest prezidenta Miloše Zemana na zbytek letošního roku je znám ve větších obrysech. Kromě Ázerbájdžánu, o kterém se již mluvilo, vyrazí Zeman v druhé polovině roku také do Mexika a Kolumbie. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Zeman chystá velkou zahraniční cestu. Zjistili jsme podrobnosti
Foto: Petr Kupka
Popisek: Další zastávkou prezidenta Zemana bylo město Jeseník

Tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček potvrdil redakci ParlamentníchListů.cz plánované zahraničně-politické aktivity Miloše Zemana v druhé polovině roku. Prezident se v listopadu chystá na cestu po Latinské Americe.

„Pan prezident plánuje v listopadu navštívit Kolumbii a Mexiko. Hlavním tématem této cesty bude ekonomická diplomacie. Pan prezident tak naváže na své předchozí aktivity,“ řekl ParlamentnímListům.cz mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček.

Význam ekonomické diplomacie zdůrazňuje Miloš Zeman dlouhodobě s tím, že hlavní povinností českých politiků je pomáhat českým podnikům, které díky tomu mohou zaměstnat více lidí, a tak snížit nezaměstnanost. V minulosti prezident pomáhal českým firmám třeba v Číně, Kazachstánu, Spojených arabských emirátech, Izraeli a řadě dalších zemí.

Vedle Latinské Ameriky ještě letos zavítá česká hlava státu například do Ázerbájdžánu, do New Yorku na zasedání Valného shromáždění OSN nebo v brzké době na summit Východního partnerství v lotyšské Rize.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…