Zeman o nich řekl, že jsou tuneláři. Teď na něj posílají exekutora

20.05.2010 14:36

Před deseti lety označil Miloš Zeman čtyři odboráře z dozorčí rady Nové huti v Ostravě za tuneláře. Teď na něj dotčení chtějí poslat exekutora.

Zeman o nich řekl, že jsou tuneláři. Teď na něj posílají exekutora

Soudní spor o omluvu trval podle právníka odborářů Marka Steinera deset let. Městský soud v Praze nakonec nařídil současnému šéfovi Strany práv občanů - zemanovci, aby se každému ze žalobců písemně omluvil.

"Výroky na adresu těchto pánů jsou hrubě urážlivé, nevhodné a zároveň nepravdivé. Není pravdou, že tito pánové jako členové dozorčí rady Nové huti a členové odborového svazu Kovo přihlíželi tunelování," zní podle serveru Blesk.cz soudem nařízený text omluvy.

Omluva měla být dotčeným doručena do 6. března. "Zatím nikomu z nich nic nedošlo. Proto jsem navrhl exekutorovi výkon rozhodnutí," uvedl Steiner.

Exekutor a stotisícová pokuta

Z občanského soudního řádu vyplývá, že Zeman nesplnil podmínku rozsudku, a soud mu tak může soud dát pokutu až sto tisíc. Dokonce i opakovaně.

Šéf zemanovců se ale hájí. "Požádal jsem svého advokáta, aby zaslal písemnou omluvu požadovanou soudem," řekl a dodal, že je třetí měsíc na turné a o komunikaci se svým právníkem nemá přehled.

Foto: Jiří Němec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…