Zemanovský senátor ustál ostrý útok. Drtivě na něj odpověděl

23.04.2013 10:11

Čtenář pod pseudonymem ijáček se na webu ParlameníListy.cz obul do senátora Vladimíra Drymla (SPOZ). Jediné, co prý umí, je kritizovat. A často prý bezdůvodně. Vůči tomuto nařčení se ale senátor důrazně vymezuje a kritiku odmítá.

Zemanovský senátor ustál ostrý útok. Drtivě na něj odpověděl
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Senátor Vladimír Dryml v pořadu Otázky Václava Moravce Speciál z Královéhradeckého kraje

Čtenář vystupující jako "ijáček" se do Drymla slovně naváží také kvůli tomu, že prý vyjádřil své znepokojení nad chováním krajské předsedkyně ČSSD Hany Orgoníkové, která ve volbách nepodpořila Miloše Zemana jako levicového kandidáta na post prezidenta. "Jak víte, jak hlasovala paní Orgoníková při volbě prezidenta?" ptá se čtenář.

"Ptal jsem se i jí, a ona sama netuší, jak jste na to přišel?! Podle mě to svědčí o jednom. A i když mi zřejmě neodpovíte, jsem rád, že si to alespoň přečtou další občané, aby věděli, co jste zač. Nebo se mýlím, a máte nějakou hrdost a odpovíte?" ptá se uživatel ParlamentníchListů.cz.

Celá otázka a odpověď ZDE

Drymlovi se taková komunikace nezamlouvá

A senátorova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, ačkoliv upozorňuje, že mu "nepřipadá vhodné debatovat s člověkem, který mne chce evidentně jenom napadat a osočovat".

Dryml ale i tak uvádí výčet aktivit, které provádí v rámci Senátu. "Osobně se angažuji především v otázkách zdravotnictví. Z mé strany často zaznívá kritika kvůli plýtvání veřejnými penězi a zároveň neustálému zdražování a zpoplatňování služeb. Naposledy jsem otevřeně vystoupil proti vyhlášce o slučování psychiatrických léčeben a redukci lůžek. Před dvěma týdny jsem se sešel s prezidentem republiky a předsedou České lékařské komory, abychom společně řešili postup proti úpadku zdravotnictví, do kterého se nyní díky panu Hegerovi řítí," popisuje senátor.

Iniciovat zákony je ale podle něj zbytečné, protože se už z principu naprosto liší od koaliční strategie. Politik dodává, že svůj vedlejší čas věnuje zahraničnímu výboru a komunikaci s obchodními komorami.

Co se týče Hany Orgoníkové, na tento dotaz už prý senátor jednou reagoval, přidává tedy jen stručnou odpověď. "Pokud paní Orgoníková veřejně uráží Miloše Zemana, dává najevo své antipatie, stále dokola prohlašuje, že Miloše Zemana volit nebude, pokud potom v tajné volbě pro pana Zemana hlasuje, opravdu bych to ani v nejdivočejších snech podporou nenazval. Alibistické prohlášení, že volba byla tajná, bych v jejím případě raději vůbec nekomentoval," uzavírá zemanovec.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…