Zemanův mrtvý pokus škodí Česku, míní Němcová

25.06.2013 16:19

Předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová v reakci na jmenování Jiřího Rusnoka premiérem zdůraznila, že v poslanecké sněmovně neexistuje žádná jiná většina, než většina potřebná pro zvolení vlády s Miroslavou Němcovou. Na totéž poukázal i úřadující předseda ODS Martin Kuba. Předčasné volby oba lídři odmítli.

Zemanův mrtvý pokus škodí Česku, míní Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Je odpovědností prezidenta Zemana, že ztrácíme čas v nelehkých časech. Tento pokus je předem mrtvým pokusem,“ zdůraznila Němcová. Jiří Rusnok podle jejího názoru udělal neodpovědný krok. Naznačila také, že byl učiněn krok vyjadřující neúctu k parlamentu. Tento krok má mimo ústavně demokratický kritický dopad také na českou ekonomiku. Může nás to poškodit více, než teď umíme dopočítat. Znovu utvrzuji občany, že vláda Jiřího Rusnoka nezíská ani jediný hlas z občanské demokratické strany.

Zeman spustil politickou tsunami

Úřadující předseda ODS Martin Kuba poznamenal, že prezident Zeman spustil politickou tsunami, před kterou ještě před pár hodinami varoval. Také Kuba poukázal na to, že Zemanův premiér jako ekonom musí vědět, jakým problémům bude čelit při sestavování rozpočtu. Vstupuje do situace, kdy může vystavit tuto republiku rozpočtovému provizoriu,“poznamenal na Rusnokovu adresu Kuba.

I Kuba však odmítl učinit krok k předčasným volbám. Předčasné volby přicházejí na pořad dne až v okamžiku, kdy ve sněmovně neexistuje většina schopná efektivně vládnout. Takováto většina tu ake dnes existuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …