Zemřel Antonín Baudyš

24.08.2010 14:38

Polistopadového politika, který působil mimo jiné na ministerstvu obrany, provázely mnohé kontroverze. Věnoval se ale též astrologii a pedagogické činnosti.

Zemřel Antonín Baudyš

Ve věku 63 let zemřel čelný představitel české astrologie, vysokoškolský pedagog  a polistopadový politik Antonín Baudyš. Informaci přinesl týdeník Ekonom, jemuž informaci potvrdila Baudyšova bývalá manželka.

V politice již od 70. let

Baudyš vstoupil do politiky již počátkem 70. let, tehdy se stal členem Československé strany lidové (dnešní KDU-ČSL). V roce 1989 se stal místopředsedou vlády ČR, později působil za lidovce coby ministr obrany.

Během jeho působení v čele resortu obrany v letech 1993-1994 mu bylo vyčítáno hned několik afér. Jedna z nich se rozvinula kolem areálu v Doupovských horách, kde dělostřelci přestřelili vojenské pásmo a zasáhli i civilní domek. Při akci ale nedošlo k žádným zraněním ani ztrátám na životech.

Politik kontroverzí

Kritizován byl také za svůj výrok, že se představitelé armády podřízením  okupaci v roce 1968 dopustili velezrady.

Médii propíráná kauza, která se kolem něho rozvířila, se týkala také případu generála Oldřicha Bárty, který byl přistižen ve švédském obchodním domě při krádeži háčků na ryby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…