Žena primátora nazývá zástupce ODS trpaslíkem a chce zvracet

13.03.2011 11:51

Skandál, nebo jen projev demokracie a svobodného vyjádření? To je otázka. Manželka českobudějovického primátora Juraje Thomy (OPB) Zuzana bouřlivě diskutuje na sociální síti Facebook. A to tak, že nevynechá ani urážky. A na smeč ji nahrávají její facebookoví přátelé, kteří jdou ještě dál.

Žena primátora nazývá zástupce ODS trpaslíkem a chce zvracet

Známá jihočeská archeoložka v diskuzi, jako reakci na zasedání zastupitelstva města, nazvala vicehejtmana Jihočeského kraje, předsedu jihočeské ODS Martina Kubu Trpaslíkem z ODS. A jak v diskuzi s dalšími dvěma kolegy diskutéry, chce se jí zvracet.

Zuzana Thomová

"Dnešní zastupitelstvo u nás by se díky invektivám, urážkám,osobním útokům a přímo nevkusnostem, které by slušný člověk nevypustil z úst, ze strany Trpaslíkovo ODS, dalo označit pár slovy mé oblíbené Kelišové - A jdu blejt velebnosti....tak hezký zybtek dne, nice day...hermoso día..:D :D :D"

Na to ji pak Tomáš Kubín, diskutér a zastupitel odpovídá, a nahrává takzvaně na smeč, taky pěkně od plic.

Tomáš Kubín

"Sráč Kuba má po těch prasárnách na kraji tu drzost obracet to proti radniční koalici a blít ty svoje chlísty do novin. Já ztrácím kontrolu a asi bych už byl zralý na to dát mu jednu mezi lampy´," píše Kubín.

V jeho názoru s ním čile souhlasí primátorova žena Zuzana Thomová.

Zuzana Thomová

"Podobně...ale musíme se krotit a být politicky korektní, nespí...sledujou... ?" varuje manželka primátora.

A paní primátorová má pravdu. Facebook sledují miliony lidí a diskuze s ostatními příznivci jejího manžela a odpůrci ODS, jejíž byl členem, a která ho loni odstřihla, obzvlášť.
Neměla by si taková žena, uznávaná odbornice na historii a manželka nejvýše ve městě postaveného člověka, dávat spíš pozor na pusu, tedy lépe řečeno „na klávesnici"?

Říkám vždy, co si myslím

„Říkám vždy to, co si myslím a jsem si vědoma toho, že to čtou různí lidé. Nemám s tím problém," uvedla na svou obhajobu Zuzana Thomová na dotaz, zda to už není tak trochu „přes čáru".

Její manžel, primátor Thoma se k diskuzi vůbec nevyjádřil.

To, že nesnášenlivost mezi Martinem Kubou a primátorem Thomou a jeho ženou je velká, je všeobecně známé. Nyní snad o to víc, že problém, do kterého se dostal sociálně demokratický náměstek primátora Petr Podhola, bývalý tajemník hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD), nechává primátora i celou koalici na magistrátu ČSSD, TOP 09 a OPB relativně klidnou.

„Je to problém pana Podholy, ne ČSSD. On to musí vysvětlit," říká budějovický radní za ČSSD Josef Průcha.

Koalice ale sociální demokracii vyzvala, aby se k problému, kdy měl Podhola údajně ovlivňovat bývalého a dnes obviněného ředitele pro přidělování evropských dotací Jiřího Trnku, aby zvítězily projekty a firmy, které jsou blízké straně a hejtmanovi.

Ten se od všeho distancoval a musel všechno vysvětlovat na předsednictvu ČSSD. Kritizovaný a podezřelý Podhola se hodil marod.

Ukázka diskuze z Facebooku:



Více:

Tibetská vlajka vlaje na českobudějovické Černé věži i radnici, kraj ji nevyvěsil 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …