Zlá zpráva pro Karolínu Peake: Toto si o ní myslí lidé

27.12.2012 12:59

Téměř devadesát procent Čechů se domnívá, že Karolínu Peake (LIDEM) neměl premiér Petr Nečas (ODS) nikdy jmenovat ministryní obrany. Důvěra vlády je na historickém minimu, jak vyplývá z průzkumu společnosti SANEP. Nečasova vláda se tak opírá jen o 15 procent veřejnosti.

Zlá zpráva pro Karolínu Peake: Toto si o ní myslí lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Karolína Peake se coby ministryně obrany těšila důvěře pouhých 6,7 procent dotázaných. Po jejím osmidenním působení v ministerském křesle vnímá její odvolání v souhrnu jako správné rozhodnutí 73,3 procent domácí populace. Podle názoru 88,6 procent respondentů premiér Petr Nečas neměl nikdy Karolínu Peake do této funkce jmenovat.

Celá zpráva SANEPu ZDE

Lidé věří více Nečasovi než celé vládě

Přes 70 procent dotázaných by nyní bylo pro předčasné volby. Jenže pouze 17,3 procent respondentů si myslí, že odvolání Karolíny Peake bude důvodem rozpadu koaliční vlády. Zjištění naznačuje, že většinová část veřejnosti nevěří, že by se nejmenší vládní strana LIDEM vedená Karolínou Peake chtěla zbavit svého podílu na moci.

Nečasova vláda se tak opírá pouze o důvěru 15,5 procent veřejnosti. Přitom ještě v dubnu to bylo přes 20 procent. Samotný premiér Petr Nečas má pak aktuálně důvěru 17,2 procent dotázaných.

Exkluzivní internetový on/off-line průzkum byl proveden ve dnech 21. – 26. prosince 2012 na vybrané skupině 10.297 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …