Armádu čekají rozsáhlé změny, informoval Fischer Klause

08.03.2010 13:11

Nejen detaily, ale rozsáhlé změny ve struktuře i funkci armády plánuje realizovat ministr obrany Martin Barták spolu s premiérem Fischerem.

Armádu čekají rozsáhlé změny, informoval Fischer Klause

Předseda vlády Jan Fischer a ministr obrany Martin Barták informovali prezidenta Klause o změnách, které se chystají v armádě. Fischer uvedl, že prezident o nich chce být informován i nadále, pondělní schůzku tak budou následovat i další.

Podle premiéra i ministra obrany budou změny rozsáhlé, a to nejen ve velitelské struktuře ale i na ministerstvu obrany. "Nejde o detaily, ale o rozsáhlé změny, které dosud nebyly realizovány," sdělil po schůzce na Pražském hradě Fischer.

"Restrukturalizace armády bude vyžadovat ještě několik schůzek," uvedl Fischer s tím, že prezident chce být informován. Příprava dalších jednání bude v rukou Bartáka.

Kromě diskuze o reformách ministr obrany Klause informoval také o návštěvě šéfa NATO Anderse Fogha Rasmussena a jeho žádosti, aby Česko navýšilo počet vojáků v afghánské misi. Odmítl ale sdělit prezidentovo stanovisko s tím, že je to dotaz pro hlavu státu, ne pro něj.

Rasmussen minulý týden požádal Česko  v rámci posílení afgánské mise o dvě lékařské kliniky a školitele. ODS a TOP 09 se zvýšením počtu Čechů v Afghánistánu v zásadě souhlasí, proti se ale staví komunisté a sociální demokraté.

Foto: mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…