Za úniky z Michálkova spisu stojí Langer, tvrdí John

06.02.2011 17:14

Ministr vnitra Radek John (VV) dlouhodobě viní exšéfa resortu Ivana Langera (ODS) z ovlivňování policejních složek. Nyní přišel s tím, že Langer stojí i za úniky ze spisu exšéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka.

Za úniky z Michálkova spisu stojí Langer, tvrdí John

Podle šéfa vnitra Radka Johna (VV) může za úniky ze spisu bývalého šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka exšéf vnitra Ivan Langer (ODS).

Sledujeme Kauzu Drobil

"Od mého nástupu do funkce jsem dostával zprávy o únicích ze spisů. Mám přesnou evidenci, že informace ze spisu pana Michálka, z jeho výpovědi, se k panu Langerovi dostaly do deseti hodin. On totiž u výslechu řekl něco, co nezaznělo nikde jinde. A vím, že to pan Langer dal časopisu Euro, dokonce s chybou v jednom datu, které se pan Michálek ve výpovědi dopustil," popsal Langerův údajný postup John v rozhovoru pro server iDNES.cz.

V něm také šéf vnitra zopakoval, že i přesto, že Langer již dávno není v čele resortu, stále jej ze zákulisí ovlivňuje.

Policie je prý drbárna

"On jmenoval všechny krajské ředitele, důvěrně je zná. Policie je veliká drbárna, takže se samozřejmě říká, s kým chodí na obídky, jezdí na dovolenou, kde tráví víkendy. On s těmi lidmi prostě byl ve styku a proto tu ty kontakty jsou," popsal Langerovy vazby John s tím, že je mu úplně jedno, s kým bývalý šéf vnitra chodí na obědy, nepřeje si však, aby od policie kvůli němu unikaly informace.

John však v rozhovoru nehodnotil pouze domnělou roli Ivana Langera v úniku ze spisů a chodu policie, ale také například situaci ve své straně a svůj vztah ke svému spolustraníkovi a šéfu dopravy Vítu Bártovi.

Na Silvestra k Bártovi

Vztah k Bártovi označil za velmi vřelý. "Strávil jsem u něj dva Silvestry, mám u něj kdykoli otevřené dveře a kdykoli tam mohu přespat," popsal přátelství s Bártou John, který jej prý respektuje i za to, že z "ničeho postavil velkou firmu".

Sledujeme kauzu ABL

Právě Bártova někdejší bezpečnostní agentura ABL je přitom v posledních měsících terčem zájmu médií i veřejnosti. Podle deníku MF Dnes se totiž agentura podílela na sledování politiků ODS v Praze 11.

Bárta angažovanost ABL v těchto krocích zprvu odmítal, později ale připustil, že se na nich mohla - byť nepřímo - podílet a omluvil se premiérovi Petru Nečasovi, který jeho omluvu a vysvětlení přijal.

Více čtěte:

  • Překvapení ve sněmovně: Kolaps hlasovacího zařízení. Kvůli ABL a Vondrovi?
  • Vondra netuneloval, tvrdí šéf ProMoPra. Ve dvou denících
  • Zaorálek pro rozhlas: Kvůli ABL chceme debatu ve sněmovně
  • Foto: mvcr.cz

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

    Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

    Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

    Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…