Lessy chce znovu otevřít kauzu týmu Delta. Kvůli násilí

01.08.2011 21:19

Policejní prezident Petr Lessy znovu otevřel vyšetřování policejního týmu Delta z Brna. Ti se při výkonu práce dopouštěli nepřiměřeného násilí na podezřelých a ponižovali je. Lessy je připraven udělit vysoké tresty, které se mohou týkat i policejních manažerů.

Lessy chce znovu otevřít kauzu týmu Delta. Kvůli násilí

Petr Lessy se rozhodl znovu prověřit případ brněnského týmu Delta. Policejní prezident chce vědět, kdo kontroloval činnost týmu a zda neselhali policejní manažeři.  Zajímá ho také, proč se podezřelé praktiky týmu nedostaly na veřejnost dříve.

Podle informací České televize policisté při zásazích fotografovali zatýkané ležící s rukama za zády, jednali přehnaně tvrdě a vyloučen není ani neonacistický podtext. Do této skupiny patřil i Josef Srnský, který brutálně zbil Vietnamce, jenž následkům zranění později podlehl. Policista si nyní odpykává desetiletý trest.

Policisté z Delty jsou chloubou zlínské policie

V kauze Delta doposud padl jeden kázeňský trest a dva policisté z šestičlenného týmu doposud pracují u policie v zásahové jednotce ve Zlínském kraji. Podle náměstka tamní police Jaroslava Vaňka pracují velmi dobře a patří mezi nejlepší.

Vaněk se však zastává i policistů, kteří jsou obžalováni ze smrti Vietnamce. „Myslím si, že nejenom policie, ale i státní služba ztratila velmi dobré policisty," tvrdí Vaněk a Lessy zvažuje, zda ho také kázeňsky nepotrestá.

Čtěte více:
Lessy: Jestli policie dostane méně peněz, budu muset propouštět
Lessy sází na postupný vývoj, policie je podle něj „přezměnována"

Lessy zuří: Chtěli jsme vydání Drobila. Prokuratura nám to zatrhla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…