Za 18,5 milionu si nechá armáda opravit vozy a další zařízení

09.08.2011 20:23

Armáda si bude nechávat opravit 15 aut a záchytná zařízení letadel. Celkem tyto opravy vyjdou na 18,5 milionu korun. Dalších téměř 33 milionů stála vojenská cvičení pro vojáky, kteří letí mimo jiné do Afghánistánu.

Za 18,5 milionu si nechá armáda opravit vozy a další zařízení

Celkem 15 aut bude armáda nechávat opravit ve Vojenském opravárenském podniku Šternberk, a to za 14 milionů. Záchytná zařízení letadel z letiště v Čáslavi vyjdou na 4,5 milionu korun. Vyplývá to z materiálů, které ve středu poputují do rukou vlády.

Konkrétně půjde o čtyři nákladní vozy a jeden tahač přívěsů značky Tatra, pět vozidel UAZ, čtyři vysokozdvižné vozíky a jeden valník. Všechna vozidla by měla být opravena nejpozději do 9. prosince letošního roku.

Související: Armáda utratila o miliardu a půl více. Vondra: Nakupovala přes prostředníky

Záchytná zařízení pro letadla mají být opravena do 15. prosince. Firma Rudolf Selig je "jediným subjektem schopným tuto veřejnou zakázku v požadovaném termínu realizovat", jak tvrdí materiál pro vládu od ministerstva obrany. Také byla tato společnost na opravu vybrána. Zároveň má podle zprávy Rudolf Selig v Česku výhradní zastoupení výrobce k provádění údržby a opravy uvedeného zařízení.

Vláda se také ve středu seznámí s vojenským cvičením, které armáda připravovala se zahraničními partnery. České jednotky se účastnily v roce 2011 celkem 43 vojenských cvičení za 32,9 milionu korun. Šlo například o akci Desert Flight, kdy se piloti helikoptér nasazených v Afghánistánu učili taktizování a létání ve vysokohorském terénu a prachu.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…