Martinů má namířeno do Europolu. Čeká ho statisícový plat

14.10.2011 6:23

Bývalý policejní prezident Oldřich Martinů se ve výběrovém řízení na post zástupce ředitele Europolu umístil na prvním místě. Jeho zvolení má příští čtvrtek potvrdit Rada ministrů členských zemí na jednání v Bruselu.

Martinů má namířeno do Europolu. Čeká ho statisícový plat

„Ve velmi podrobném výběrovém řízení pan Martinů obsadil první místo. Tento výběr již posvětil Výbor stálých zástupců při Evropské unii," potvrdil výsledek online deníku TÝDEN.cz mluvčí ministra vnitra Pavel Novák.

Martinů nechce nic zakřiknout a oslavovat bude, až to bude „černé na bílém". „Dokud nebude ukončen celý formální proces výběrového řízení, tedy do konečného rozhodnutí Rady ministrů, nemám právo se k celé věci vyjadřovat," zdržel se komentářů Martinů.

300 tisíc měsíčně a erární vila

Komise uchazeče hodnotila podle jejich zkušeností, jazykových znalostí a dalších kritérií. V Martinův prospěch hrál určitě i fakt, že vedl pobočku Interpolu. O svých kvalitách přesvědčil bývalý policejní prezident komisy v ústních pohovorech, kde se „utkal" se sedmi finalisty. Původně se konkurzu zúčastnilo 59 uchazečů z různých zemí EU.

Zájemce kromě prestižního postu lákal i pohádkový plat. Ten by měl být v přepočtu 300 tisíc korun a součástí smlouvy jsou i další výhody, například erární vila. Takové štědré podmínky může závidět i prezident, natož Radek John, který nejvíce tlačil na to, aby Martinů na přelomu roku odešel z funkce šéfa policie.


Čtěte více:

Martinů usiluje o tři sta tisíc měcíčně. Nečas bere polovic

Martinů míří do Europolu. A to ho véčka donutila odejít od policie

Dojatý Martinů odešel, policejní odbory míří hlaveň na Johna

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…