Policisté chystají demonstraci 17. listopadu. Situace je prý alarmující

17.10.2011 18:10

Zdeněk Buřič, šéf Unie bezpečnostních sborů, v pondělí v pořadu s Bárou Tachecí v televizi Prima uvedl, že policisté plánují svoji účast na protestech, jež se mají konat 17. listopadu v Praze. Slíbil, že protesty nepoškodí širší nestávkující veřejnost. Na tom, že je důvod, aby se konaly, však trvá.

Policisté chystají demonstraci 17. listopadu. Situace je prý alarmující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Mimo jiné se zmínil v pořadu B. Tachecí Zdeněk Buřič o tom, že problémem bude i rušení některých významných útvarů policie.

"Vypadá to, že jeden policista bude dělat všechno, a to je nemožné - jak z hlediska praxe, tak i z hlediska znalostí dané problematiky a oblasti kriminální činnosti, tak i zkušeností," vysvětlil Zdeněk Buřič.

Na otázku moderátorky, zda nemohli být elitní policisté, kteří dali v posledních týdnech výpověď, přeplaceni nějakým konkrétním subjektem, jenž by na jejich odchodu mohl mít oprávněný zájem, odpověděl Buřič odmítavě.

Čtěte také:


"Ne nevěřím, že by byli přeplaceni, aby odešli od policie. Byli však totálně znechuceni současným stavem a situací," uvedl.

Zdůraznil, že ti špičkoví policisté, co přeběhnou, přebíhají nejčastěji na druhou stranu - tedy tam, kam dosud mířilo často jejich vyšetřování. A to, jak Buřič připustil, je pro policii velký problém. "Přebíhají ale samozřejmě i do pojišťoven a bank, protože tam jsou - na rozdíl od policie - bohatě zaplaceni," řekl dále Zdeněk Buřič.

Čtěte také:


Závěrem dodal, že podle současných informací odejde koncem roku od české policie zřejmě 2500 policistů. "Tisíc sto jich už odešlo, 910 má podanou žádost o odchod. Celkem to bude zhruba podle odhadů asi dva a půl tisíce lidí - a to, jak už bylo zmíněno, i z těch elitních útvarů. Situace je proto velmi alarmující, a tak je třeba se připojit k protestům a dělat vše proto, aby se současný negativní vývoj zastavil," uzavřel Zdeněk Buřič.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…