Lessy vypověděl smlouvu policejním odborům. Podle nich se mstí

16.01.2012 22:37

Policejní prezident Petr Lessy vypověděl smlouvu největší policejní odborové organizaci – Nezávislému odborovému svazu. Kolektivní smlouva prý byla vypovězena, neboť nezahrnovala další odborové organizace. Svaz v tom ale vidí pomstu.

Lessy vypověděl smlouvu policejním odborům. Podle nich se mstí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Policejní prezident Petr Lessy vypověděl kolektivní smlouvu největší policejní odborové organizaci. Jako důvod uvádí policejní prezidium, že smlouva nezahrnovala další odborové organizace. Nezávislý odborový svaz (NOS) ale řekl TV Nova, že šlo zřejmě o pomstu. Kritizoval totiž Lessyho, že svazu neumožnil pořádně prostudovat chystanou organizační strukturu policie.

"Ty systemizace nebyly s námi jako s odborovým svazem projednány v zákonné lhůtě," řekl předseda NOS Milan Štěpánek. Zákonná lhůta jsou v takovém případě dva týdny.

Materiál minulý týden obdržel ministr vnitra Jan Kubice. Nemůže ho však podepsat protože podle zákona musí být projednán s odbory.

Kolektivní smlouva, která byla s odboráři vypovězena, jim například zaručovala, že mohou připomínkovat některé vnitřní předpisy. "Také jsme na jejím základě měli právo na získávání aktuálních informací o vývoji počtu policistů nebo jejich platů," uvedl pro server Novinky.cz Štěpánek.

Lessy se brání tím, že odboráři z NOS nechodí na jednání. "Ostatní odborové svazy například nominovaly své lidi a zúčastnily se tohoto jednání, a zrovna Nezávislý odborový svaz nenominoval nikoho," vytkl NOS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…