Odsouzený exposlanec se pořád skrývá. Ale možná bude moct přestat

23.07.2013 21:31

Bývalý sociálně demokratický poslanec Petr Wolf se stále skrývá. Přitom už měl půl roku sedět ve vězení za zneužití dotace. Jeho případ ale může být znovu otevřen. Wolf totiž podal proti rozsudku dovolání a teď o něm bude rozhodovat Nejvyšší soud, píše na svém zpravodajském webu ČT.

Odsouzený exposlanec se pořád  skrývá. Ale možná bude moct přestat
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Kde se v současnosti Petr Wolf nachází, se neví. Policie po něm pátrá bez úspěchu, třebaže na něho byl vydán i mezinárodní zatykač. Kromě trestu vězení má zaplatit pětimilionovou pokutu. Tu ovšem splácí, jak bylo dohodnuto. Na účet Krajského soudu v Ostravě už poslal 3,5 milionu.

Dotaci utratil za soukromé cesty, počítače a návštěvy akvaparku

Wolf byl odsouzen za zneužití dotace od Ministerstva životního prostředí. Získal jedenáct milionů na dva výzkumné projekty pro svou firmu UT 2002. Místo projektů však peníze utratil za počítače, soukromé cesty a návštěvy akvaparku.

Je pravděpodobné, že exposlanec čeká právě na rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci svého dovolání. Nicméně i v případě, že soud trest zruší, bude mu vězení hrozit dál. Kauza totiž může být znovu projednávána. „Termín rozhodnutí lze těžko odhadnout, nicméně dá se předpokládat, že do konce prázdnin by mohlo být rozhodnuto," uvedl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…