Pražskou MHD nahradí během stávky parníky

15.06.2011 15:10

První náměstek primátora Prahy Karel Březina se dohodl s Pražskou paroplavební společností na zřízení kyvadlové lodní linky, která posílí dopravní spojení v Praze po dobu konání čtvrteční stávky odborů.

Pražskou MHD nahradí během stávky parníky

Mimořádná lodní linka bude ve čtvrtek spojovat jižní část a centrum hlavního města se zastávkami Modřany-nádraží, Braník-přístaviště, Žluté lázně a Centrální přístaviště na Rašínově nábřeží mezi Palackého a Jiráskovým mostem. ParlamentníListy.cz o tom informoval odbor komunikace magistrátu hlavního města.

Lodě vyplují v 5 hodin ráno a provoz na lince potrvá až do osmé večerní. V ranní špičce poplují lodě z Bráníku do centra a zpět každou čtvrthodinu, z Modřan každou půlhodinu, připravena je i největší pražská loď, parník Vyšehrad.

"Intenzivně pracujeme na zajištění dopravní obslužnosti pro Pražany alespoň v nouzovém režimu. Jsem rád, že lodě vypomohou, neboť oblast nábřeží bude nepochybně patřit k nejproblematičtějším," uvedl náměstek primátora a radní pro dopravu Karel Březina.

"Paroplavba je vždy, nejen v krizových okamžicích, připravena pomáhat obyvatelům hlavního města, jak nám ostatně káže už jeden a půl století dlouhá tradice začínající u legendárního primátora Dittricha," doplnil Jan Hamza, předseda představenstva Pražské paroplavební společnosti.

Více ke stávce:


Foto: archiv

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…