Prahu 5 čeká změna v dopravě

10.11.2011 14:34

VÍME PRVNÍ Jak ParlamentníListy.cz informoval místostarosta Prahy 5 Jiří Vejmelka, v jednosměrné ulici Lidická bude nově umožněna obousměrná jízda cyklistů.

Prahu 5 čeká změna v dopravě
Foto: redakce
Popisek: Jiří Vejmelka

Dopravní značení bude podle dostupných informací provedeno jak vodorovně, tak svisle, přičemž bylo též odsouhlaseno příslušným orgánem policie. "Cílem opatření je zvýšení prostupnosti centrální části území Prahy 5 pro cyklisty, především jízdy ke křižovatce Anděl. K realizaci opatření by mělo být přistoupeno v nejbližším období, záleží na klimatických podmínkách," uvedl pro ParlamentníListy.cz vlivný člen Věcí veřejných a zástupce starosty páté městské části.

Další plánované kroky se podle našich informací týkají zobousměrnění ulic Ke Koulce, Pod Kesnerkou, Kesnerka a části ulice Pod Děvínem, a to také pro cyklisty, jehož cílem bude umožnit těmto účastníkům provozu na pozemních komunikacích jízdu od ulice Radlické na Kesnerku.

"Toto opatření ještě nebylo odborem dopravy stanoveno ani odsouhlaseno příslušným orgánem Policie ČR, nicméně jeho zásady byly předběžně schváleny a návrh dopravního značení je projektantem již vyhotoven," konstatoval Vejmelka pro ParlamentníListy.cz.

KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…