Někteří drážní zaměstnanci dostanou přidáno

30.12.2011 13:45

Po více než dvou měsících vyjednávání podepsalo ve čtvrtek večer vedení ČD Cargo podnikovou kolektivní smlouvu pro rok 2012 se svými sociálními partnery. ParlamentníListy.cz o krocích informovalo tiskové oddělení ČD Cargo.

Někteří drážní zaměstnanci dostanou přidáno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Typický obrázek Českých drah

Smlouva podle dostupných informací zaručuje části provozních zaměstnanců navýšení mzdy v obdobném procentuálním rozsahu jako je tomu u dohody odborářů a mateřské společnosti České dráhy.

Rozdíl je v tom, že zaměstnanci ČD Cargo se budou částečně podílet na vybraných benefitech. Nebyl též akceptován požadavek odborů na navýšení v oblasti příplatků a prodloužení dovolené o další týden.

Podniková kolektivní smlouva detailně upravuje spolupráci zaměstnavatele s odborovými organizacemi a jejím cílem je vytvořit sociální smír ve společnosti. Přesně definuje nejen povinnosti, ale například i benefity, na které mají zaměstnanci nárok. Jejich rozsah zůstane po včerejším podpisu zachován ve stejném rozsahu jako v roce 2011.

"Jsem velmi rád, že s našimi partnery došlo k podepsání dohody. Muselo dojít k řadě kompromisů na obou stranách. Výsledkem je tak na jedné straně, i přes složitou současnou ekonomickou situaci, zvýšení mezd pro část provozních zaměstnanců v rozsahu 2,4 procenta, ale i dohoda, že se zaměstnanci budou nově v příštím roce částečně podílet na úhradách vybraných benefitů,“ uvedl po skončení jednání předseda představenstva Gustav Slamečka.

Na obdobném zvýšení mezd se odbory před Vánoci dohodly v mateřské společnosti, Českých drahách a na Správě železniční dopravní cesty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…