Jan Fischer jednal o podchodu u školy ve Vysokém Mýtě. Peníze prý snad najde

06.01.2014 16:50

Poslanec Augustin Karel Andrle Sylor (Úsvit) v pondělí jednal s ministrem financí Janem Fischerem (nez.) o nutnosti vybudovat podchod u budovy Základní umělecké školy ve Vysokém Mýtě. Andrleho na jednání s ministrem doprovázel starosta města Vysoké Mýto Miloslav Soušek (nez.).

Jan Fischer jednal o podchodu u školy ve Vysokém Mýtě. Peníze prý snad najde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

„Pan ministr podpořil moji iniciativu a dohodli jsme se, že žádost na uvolnění finančních prostředků nutných ke zbudování podchodu předložím sněmovnímu hospodářskému výboru k projednání. Zároveň žádost předám Ředitelství silnic a dálnic,“ řekl Andrle Sylor.

Poslanec zvolený za orlickoústecký okres již při projednávání státního rozpočtu na rok 2014 podal pozměňující návrh, který počítal s navýšením o náklady spojené s vybudováním podchodu. Podle předběžných odhadů by náklady spojené s vybudováním podchodu mohly dosáhnout padesáti milionů korun.

„Cílem mého snažení je plynulé zprůjezdnění města a snížení počtu dopravních nehod. Za rok se v tomto místě stane pětadvacet těžkých dopravních nehod. V pracovní dny městem projede až třicet tisíc aut. Stávající situace je nadále neudržitelná,“ komentuje Andrle Sylor aktuální stav v jednom z největších měst orlickoústeckého okresu.

Lidovec svolal schůzku k R35?

Pardubická MF Dnes v pondělí vydala zprávu o tom, že lidovecký poslanec Jiří Junek svolal všechny poslance Pardubického a Královéhradeckého kraje k jednání o R35.

„V prosinci jsem hovořil s některými poslanci za Pardubický kraj, tehdy i s panem Junkem, a ptal jsem se jich, zda by měli zájem o společné setkání na téma R35 s tím, že bych jednání zorganizoval a po seznámení se situací bychom všichni působili na stát, aby zrychlil své přípravy na stavbu. Dnes jsem si přečetl v novinách, že toto jednání organizuje pan Junek. Je svobodnou vůlí každého poslance cokoliv organizovat, ale vzhledem k tomu, že jsem již s přípravami na jednání podle dohody začal a nyní se dovídám, že to samé připravuje můj lidovecký kolega, je to, myslím, zbytečné. Ve slušné společnosti se toto nedělá,“ okomentoval jednání lidoveckého kolegy Andrle Sylor. „Věřím, že se jedná o nedorozumění a chtěl bych, abychom všichni spolupracovali. Naschválů tu už bylo dost,“ uzavírá Andrle Sylor. Oba poslanci bydlí ve Vysokém Mýtě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…