Podporujete víc fotbal než důchodce, kritizuje vládu Šichtařová

11.03.2012 10:50

Ekonomka a ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová ostře kritizuje vládu za to, že místo aby se věnovala podpoře důchodců, dává peníze na sport a kulturu. Ta ale podle ní nyní musí počkat.

Podporujete víc fotbal než důchodce, kritizuje vládu Šichtařová
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Ekonomka a ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová

Šichtařová nechápe, jak je možné, že vláda v rámci šetření sahá právě na důchody, když existuje tolik jiných způsobů, jak ušetřit. Jmenuje třeba osekání Českého statistického úřadu nebo privatizaci pošty. Ta by pak třeba lidem podlě ní nerozbíjela balíky.

Proč by důchodci plýtvali časem u voleb?

"Co třeba takový Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie? Kdo má dojem, že je důležitější točit za státní peníze tuzemské filmy jen proto, že pak na festivalu XY budeme moct tvrdit, že místo 3 českých soukromých filmů vznikly filmy 4 polostátní, než vyrovnat životní úroveň důchodců? A co třeba podpora sportu ze státní kasy? Kdo má dojem, že je „víc ve společenském zájmu“ podporovat čutání do míče?" ptá se ekonomka.

Podle Šichtařové není k důchodcům spravedlivé, aby se jim nyní zmrazily penze, když vstupovali do důchodu s tím, že jim stát poskytne jistoty. "Možná čtvrtina starších důchodců ani netuší, co slovo „valorizace“ znamená. A z těch, kteří to tuší, polovina stejně nepřijde k volbám, protože nač by vytahovali berle a plýtvali energií na cestu do volební místnosti, když jim výprava pro bochník chleba do krámku za rohem trvá půl dne?" říká Šichtařová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…