Hamáček ostře proti premiérovi. Jde o Babiše a jemu blízké boháče

20.11.2020 10:35

„Když jsem šel do politiky, slíbil jsem dvě věci. Zaprvé, že hnutí ANO bude pro všechny. A proto taky bude dělat politiku pro všechny lidi. Nejen pro své voliče, jak to dělaly tradiční strany. A zadruhé, že skončíme s podvody tradičních stran," uvedl premiér Babiš před několika dny. V rámci těchto slov doplnil, že jeho návrh na snížení daně z příjmů zaměstnancům na 15 procent bude platit dva roky. Proti tomu se hlasitě ohradil koaliční partner z ČSSD. Jeho prohlášení mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Hamáček ostře proti premiérovi. Jde o Babiše a jemu blízké boháče
Foto: repro Facebook
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček na natáčení předvolebních klipů

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí
„V uplynulých hodinách jsme byli svědky rozvratu veřejných financí. Schválení daňového balíčku hlasy ANO, ODS i SPD znamená, že Česká republika si bude půjčovat a enormně se zadluží pro to, aby bohatí byli ještě bohatší. Zrušení superhrubé mzdy v podání ANO a ODS je pokračování pravicového experimentu rovné daně expremiéra Topolánka," sdělil v prohlášení pro PL vicepremiér Jan Hamáček.

Navíc podle Hamáčkova tvrzení není časově omezeno, což je v rozporu se slibem, který dal prezidentu republiky Miloši Zemanovi premiér Babiš. Tento způsob zrušení superhrubé mzdy, který byl hlasy ANO a ODS prosazen, ohrozí podle ČSSD dlouhodobé fungování zdravotního i sociálního systému, hrozí privatizace nemocnic či kolaps důchodů. Méně peněz budou mít i obce a kraje, pocítí to prý každý.

„Jediné, co jsme mohli podpořit a také jsme podpořili, bylo zvýšení slevy na poplatníka ve výši průměrné mzdy. To je jediná reálná pomoc dolním deseti milionům občanů, nízkopříjmovým zaměstnancům," uzavřel Jan Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…