„Přijde o 1300 korun, to je celý k nas*ání..." Vysoký úředník Marounek, který sledoval Slavii, se může smát. Nestane se mu absolutně nic. A ještě to chtěli ututlat

20.02.2021 11:58

VÍME PRVNÍ Co je dovoleno pánovi, není dovoleno kmánovi, říkali naši předci. Typickým příkladem tohoto rčení bude osud Jana Marounka, dalšího z VIP účastníků fotbalového utkání pražské Slavie.

„Přijde o 1300 korun, to je celý k nas*ání..." Vysoký úředník Marounek, který sledoval Slavii, se může smát. Nestane se mu absolutně nic. A ještě to chtěli ututlat
Foto: Repro Twitter Jiří Ovčáček
Popisek: Prymula, Mynář, Dvořák, Vondra, Tvrdík a Kvitová na zápase Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí
Epidemiolog Roman Prymula není jediným, koho čtvrteční zhlédnutí fotbalového utkání v pražském Edenu stálo místo. Z funkce zástupce hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl den po svém fandění na fotbale odvolán i šéf odboru ochrany veřejného zdraví na Ministerstvu zdravotnictví Jan Marounek. Ten se přitom hájil tím, že ve VIP lóži jednoduše musel dohlížet na stanovená pravidla utkání pražské Slavie proti anglickému Leicesteru, kterému předtím udělil výjimku.

Jenomže nic není takové, jak se zdá.

„Jan Marounek byl odvolán z pozice zástupce hlavní hygieničky. Stalo se tak po dohodě se státním tajemníkem a s hlavní hygieničkou. Lidé na těchto pozicích musí jít příkladem. Pana Marounka jsem také vyzval, aby se veřejně omluvil,“ informoval ministr Blatný prostřednictvím twitterového účtu svého resortu.

ParlamentnímListům.cz se však podařilo od vysokého zdroje z Blatného resortu zjistit, že Marounkův trest je spíše směšný.

„Je to celý k nasrání, jsme zase za šašky,“ uvedl náš zdroj.

Co tím myslel?

Marounek sice naoko přijde o jednu ze svých funkcí, ta klíčová mu ovšem zůstává.

„Doktor Marounek přišel o pozici zástupce hlavní hygieničky, ale nejzásadnější post mu zůstal. Je totiž i nadále ředitelem odboru ochrany veřejného zdraví. Prakticky to znamená, že nadále bude psát a připravovat, jako tomu bylo doposud, veškerá mimořádná opatření, v tomto hledejte důvod všeho, proč má takové zastání a neskončil okamžitě,“ uvedl tento muž.

Anketa

Jste pro otevření obchodů?

66%
34%
hlasovalo: 8991 lidí
To ale nebylo vše.

Jakkoli se veřejnost hlasitě ozvala proti VIP osobnostem Jaroslava Tvrdíka a celé pražské Slavie, v zákulisí se mezitím pekly dohody.

Od jiného našeho zdroje totiž máme informace toho rázu, že Marounek byl ochráněn také od faktického postihu.

„Mohu to potvrdit, státní tajemník ministerstva mu tuto výtku odmítl udělit. Pan Marounek pouze přišel o titul zástupce a asi třináct stovek platu, úsměvné, že?“ doplnil náš druhý zdroj.

Kromě Marounka již kvůli své účasti na zmíněném fotbalovém zápase skončil epidemiolog Roman Prymula v pozici poradce premiéra Andreje Babiše.

Dále se akce zúčastnili například hradní kancléř Vratislav Mynář a jeho manželka Alex, europoslanec Alexandr Vondra, ředitel České televize Petr Dvořák či tenistka Kvitová.

Jan Marounek s taškou Louis Vuitton na cestách (zdroj: https://www.facebook.com/soudniznalec)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …