Vládnou tu škůdci, umí jen rozfofrovat miliony. Nemají úctu k dělnické práci, říká o Česku "táta Vietnamců"

05.12.2013 11:32

JINÝMA OČIMA Moloch neschopných je třeba rozprášit. Na ministerstvech zůstali škůdci, co umí peníze od státu bez efektu rozfofrovat. Většina politiků nemá úctu k dělnické práci, protože oni nikdy manuálně nepracovali. Takhle nadává na poměry Marcel Winter, jenž se vrátil z Vietnamu do rodného Česka.

 Vládnou tu škůdci, umí jen rozfofrovat miliony. Nemají úctu k dělnické práci, říká o Česku "táta Vietnamců"
Foto: Archiv MW
Popisek: Marcel Winter, někdejší předseda Česko - vietnamské společnosti

„S vývojem v republice jsem zklamán. Místo odborníků na svá místa přišli po sametové revoluci bohužel opět nositelé legitimací, kteří byli amatéry, což zdevastovalo celé naše hospodářství a vážně ekonomicky poškodilo naši zemi. Mnozí z nich jsou dodnes zalezlí na mnoha ministerstvech. Sami v životě za své peníze nikdy nepodnikali, ale miliony od státu umí bez skutečného efektu rozfofrovat. Na ministerstva už konečně musí přijít lidé z praxe, kteří bez koruny od státu něco pozitivního pro Česko již dokázali. Ten moloch neschopných se musí rozprášit, jinak se nic nezmění,“ podotýká naštvaný Marcel Winter, velký zastánce Vietnamců v Česku.

Ženy v nové Poslanecké sněmovně:

Kritika a chvála Česka

Za největší šlendriány v Česku za posledních pár let považuje zhruba tři záležitosti. „Abolice, jako součást amnestie naštěstí už bývalého prezidenta Klause, kterou omilostnil velkozloděje a tuneláře, co okradli statisíce lidí i náš stát o stovky miliard korun. Před tím diletantské rozhodnutí bývalého ministra školství Ivana Pilipa, který u nás zrušil v nulté vlně privatizace 108 učilišť a dnes nám proto chybí kvalifikovaní dělníci. Obojí jsem veřejně kritizoval. Také mne štve neúcta k dělnické práci, kterou u nás vládnoucí ministři a politici nepropagovali, protože sami dělníky nikdy nebyli,“ uvádí.

Nicméně dokáže republiku i mírně pochválit. „Vznikl program Rekonstrukce státu, ve kterém jsou i majetková přiznání a nápravy zlodějin, které u nás mnoho let v tichosti probíhaly celkově ve stovkách miliard korun, a politici se tvářili, že nic takového není. Klaus ani neznal, co to jsou špinavé peníze. Vědomě nám lhali a mám radost, že šli od válu. Byl již skutečně nejvyšší čas. K ozdravění naší ekonomiky a pro perspektivu našich dětí se u nás musí mnoho věcí změnit, mnohé napravit a ty, co okradli občany i náš stát, je potřeba potrestat a zabavit jim neoprávněně nabytý majetek. Zlodějny se nesmí nikomu promíjet a poškození ekonomiky státu už vůbec ne,“ dodává.

Výstava sochařských portrétů Václava Havla:

Návrat táty Vietnamců

Byl dlouholetým předsedou Česko – vietnamské společnosti (ČVS). Bojoval za práva tuzemských Vietnamců a vždy poukazoval na jejich pracovitost a velkorysost, s jakou podporují vzdělání svých dětí. Za to od nich dostal přezdívky jako Táta Vietnamců anebo Marcel Vietnam. Na počátku roku se ale odstěhoval za halasu médií do vietnamské Hanoje, aby prý přímo na místě pomáhal českým obchodníkům. „Vietnam je prý zařazen mezi proexportní země, ale Ministerstvo průmyslu a obchodu a Hospodářská komora nedělají nic proto, aby udělaly jednu oficiální účast na největších veletrzích ve Vietnamu,“ rozčiloval se tehdy.

Následně pak ParlamentnímListům.cz vysvětlil, že neemigruje, jak psala některá média, ale jen tam odchází na určitou dobu pracovat. Nyní (ČVS), v níž se dlouho angažoval, svolává novináře na tiskovou konferenci s dosti nabubřelým názvem: Táta Vietnamců se vrátil domů pomoci ČVS v boji proti vietnamské narkomafii. Marcel Winter se tedy vrátil do Česka, ale nikdo zatím neví, na jak dlouho.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…