Čunek podává kvůli své kauze trestní oznámení

05.08.2009 19:40

Čunek byl dlouho pranýřován médii i justicí kvůli své údajné kauze s prodejem bytů ve Vsetíně. Teď kvůli ní podá několik trestních oznámení.

Čunek podává kvůli své kauze trestní oznámení

Senátor a bývalý místopředseda vlády Jiří Čunek (KDU-ČSL) tvrdí, že policie a justiční orgány informovaly v jeho kauze média a veřejnost zkresleně a konkrétní lidé musí být potrestáni. Trestní oznámení podal na svou bývalou sekretářku Marcelu Urbanovou, která proti němu svědčila, i na Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které prý nechalo uniknout důležité informace ze spisu. Všichni, kteří podle Čunka v jeho kauze pochybili, by měli z policie a justice odejít.

Trestní oznámení, které Čunek na Vrchní zastupitelství podal, není ale nijak konkretizováno. "Budeme rozhodovat, zda oznámení přijmeme, v takovém případě by šlo o podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele a případ bychom předali místně příslušnému Okresnímu státnímu zastupitelství v Olomouci,“ vysvětlila vrchní státní zástupkyně Milena Hojovcová s tím, že informace ze spisu určitě neunikly, což podle ní dokázalo i interní šetření. 

Čunek byl obviňován v souvislosti s korupční kauzou ohledně obecních bytů ve Vsetíně, které byly za jeho starostování prodávány velmi nevýhodně. Vyšetřován byl také kvůli půlmilionovému úplatku, který údajně vzal za prodej většinového podílu města ve společnosti Vsetínské byty. Vyšetřování však bylo zastaveno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …