Stíhání Marcely Urbanové definitivně zastaveno

11.09.2009 15:09

Státní zástupkyně zamítla stížnost Marcely Urbanové na zastavení stíhání za své křivé svědectví v údajné úplatkářské aféře kolem bývalého předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka.

Stíhání Marcely Urbanové definitivně zastaveno

Marcela Urbanová v srpnu podala stížnost na zastavení svého stíhání, poté co soud rozhodl, že vypovídala lživě, byť neúmyslně a tím celou kauzu ukončil. Toto rozhodnutí Urbanová napadla, s tím že chce své jméno plně očistit. "Stížnost byla zamítnuta jako nedůvodná," uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Rozhodnutí je tedy pravomocné a pro Urbanovou zůstává poslední šance na změnu rozhodnutí pouze v přezkoumání Nejvyšším státním zastupitelstvím.

Marcela Urbanová vystupovala jako nejvýznamnější svědek v kauze okolo možného úplatku pro bývalého místopředsedu vlády a expředsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka. Podle Urbanové přijal jako starosta půlmilionový úplatek od realitní společnosti H&B Real.

Po předání kauzy státnímu zástupci Arifu Salichovovi, bylo stíhání zastaveno, s tím že neshledal důvody k stíhání. Policie poté začala naopak vyšetřovat Marcelu Urbanovou pro křivé svědectví.

Jedna z posledních možností dozvědět se více o okolnostech Čunkova případu se otevřela podáním stížnosti pro porušení zákona k Nejvyššímu soudu ministryní spravedlnosti Danielou Kolářovou. Po soudu chce, aby přezkoumal všechny záležitosti týkající se sledovaného případu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fra

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…