Poslanec Wolf: Policie se snaží dělat z poslanců hlupáky

04.11.2009 10:44

Kauza Wolf je zpolitizovaná a policejní žádost o vydání bývalého člena poslaneckého klubu ČSSD je v rozporu se zákonem. Nezařazený poslanec Petr Wolf to ve středu zopakoval jen pár hodin před jednáním mandátového a imunitního výboru, který má rozhodnout o jeho vydání. Novinářům také dodal rozsáhlý materiál, údajně dokazující jeho nevinu.

Poslanec Wolf: Policie se snaží dělat z poslanců hlupáky

Policie obviňuje poslance Wolfa z toho, že jeho firma UT 2002 zneužila několikamilionovou státní dotaci na projekt zkoumání vztahu životního prostředí a udržitelného rozvoje. Výsledná studie, dodaná firmou, má podle policie ale mnohem menší hodnotu. NKÚ ve svém šetření zjistil, že Wolfova firma si z dotace neoprávněně ukrojila přes milion korun.

Poslanec ale tvrdí, že zatímco jeden z výzkumných úkolů zakončila UT 2002 patentem, ve druhém případě se s Ministerstvem životního prostředí vyrovnala. Postup policie je pak podle Wolfa skandální.

"Žádostí o vydání se pokusili udělat z Mandátového a imunitního výboru i celé sněmovny hlupáky. Ta žádost je celá fabulací vyšetřovatelů," stěžoval si Wolf. Spolu se svou právničkou Klárou Veselou-Samkovou pak novinářům rozdali materiály, dokazující údajně Wolfovu nevinu.

"Podívejte se do toho, a položte si otázku: Kde je vlastně kauza Wolf?" uvedl poslanec.

Nenápadný zákonodárce Wolf, zvolený do sněmovny v roce 2006 za ČSSD, se stal známým v souvislosti s prezidentskou volbou v roce 2008. Tvrdil tehdy, že byl na něj ze strany předsedy ČSSD činěn nátlak, aby změnil své rozhodnutí volit kandidáta ODS Václava Klause.

Wolf opustil řady ČSSD a tvrdí, že ve straně panuje špatná atmosféra díky autoritativnímu vedení Jiřího Paroubka. Ve sněmovně nyní funguje jako nezařazený, v dobách vlády premiéra Mirka Topolánka pak hlasoval spolu s vládní koalicí. Mandátový a imunitní výbor se kvůli kauze Wolf sejde ve středu odpoledne. Ještě před zahájením schůze sněmovny proběhla médii informace, že Wolf bude vydán policii. To je podle poslance dalším důkazem politického pozadí celé kauzy.

Foto: mediafax.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…