Mezi lžidoktory se nakonec může objevit i Gross

08.06.2010 8:55

Dvanáctijmenný seznam adeptů na odebrání titulu JUDr. z plzeňských práv nemusí být konečný. Podle zjištění deníku Právo fakulta stále dohledává některé rigorózní práce, experti prověřují i staré diskety.

Mezi lžidoktory se nakonec může objevit i Gross

Škola mimo jiné stále nemá práci expremiéra Stanislava Grosse, nicméně ten na seznamu případných hříšníků nefiguruje. „Technici na univerzitě dávají dohromady všechny elektronické verze a prověřují, odkud se data ještě dají vzít a odkud ne. Kde jsou třeba diskety nenávratně poškozené," vysvětlil deníku Právo proděkan právnické fakulty Petr Bezouška.

Někteří budou muset znovu prokázat studium

„Tímto způsobem se dává křížově dohromady seznam prací, které jsou v knihovně, které v elektronické verzi, a teprve tam, kde nebude ani ta jedna, budeme vyzývat bývalé studenty k jejich doručení," dodal Bezouška. Právě nedokončená evidence může za to, že škola ještě nekontaktovala právě Stanislava Grosse.

Neveřejná práce

Jeho práci se totiž prozatím nepodařilo dohledat, možná proto, že ji obhajoval v roce 2004 a to ještě nebylo zařazení do akademické knihovny povinné. Navíc expremiérova práce měla speciální režim, autor nesouhlasil se zveřejněním. Svazek byl proto uložen na děkanátu, odkud se ale ztratil. „Grossovu práci k dispozici ještě pořád nemáme," řekl Právu Bezouška.

Grosse hájí znalec

Sám Gross jakékoli pochybnosti o regulérnosti svého studia popírá. „Právnické vzdělání jsem získal na Karlově univerzitě a rigorózní práci jsem už někdy před půl rokem ukazoval novinářům," vysvětlil bývalý šéf ČSSD. Pravost 155 stránkového svazku měl dokázat i znalecký posudek, vycházející ze stáří lepidla a tisku, který potvrdil, že svazek nebyl vyroben dodatečně.

„Zkoumání proběhlo a posudek soudního znalce je k dispozici," uzavřel novopečený advokát Stanislav Gross.  

Nic není jisté

Expert na správní právo Stanislav Korbel, který má na starosti přípravu dokumentů ke správnímu řízení, podle Práva nevyloučil, že ke dvanácti jménům možných rychlostudentů přibudou i další. Rozhodnout by se mělo v následujících týdnech.

Expremiér Gross promluvil: Vítězem voleb je Kalousek 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …