Kauza Harrachov: Viníci se snaží zamést stopy

21.06.2010 11:04

Harrachovský hotel, na jehož stavbu přispěl stát 25 miliony, se nyní snaží vypadat jako veřejné sportovní centrum. Je to však jen snaha zamaskovat zneužití státních peněz.

Kauza Harrachov: Viníci se snaží zamést stopy

Majitelé hotelu v Harrachově se nyní snaží přesvědčit novináře a finančníky, že je hotel vlastně veřejné sportoviště. V areálu například rozvěsili cedulky s informací o tom, že je to pozemek neziskového sdružení. Vnitřek přestavěli tak, že hotel vypadá jakoby rozdělený na dvě části, hotel a nevýdělečné sportovní centrum.

„Zeď tam ještě v březnu, než vypukla ta aféra, stoprocentně nestála," potvrdil HN člověk, který má o celém projektu velmi dobré informace. „Celé to má vypadat tak, že jde o dvě různé části, hotel a pak to sportoviště," popsal HN další zdroj, který však ze strachu nechce být jmenován.

Podvod na stát nebo na kupce?

Po sérii článků v HN totiž majitele hotelu čeká finanční kontrola. Miroslava Vlčka už kauza stála místo v čele sněmovny, majitelům nyní hrozí, že budou muset státní dotaci vrátit. Místo avizovaného sportovního centra za něj totiž vystavěli soukromý hotel.

Nyní se ho snaží prodat. Bývalý majitel firmy PV Real, která hotel vystavěla, byl Petr Vrtal. Ten však odešel do funkce asistenta Miloslava Vlčka a firmu prodal podnikateli Lubomíru Netopilovi. Ten s médii nekomunikuje, Vrtal však tvrdí, že má občanské sdružení ošetřen, aby v hotelu mohlo sportovní a relaxační centrum fungovat, ať bude vlastníkem kdokoli.

Ale když se reportér HN vydával za zájemce o koupi hotelu, realitní makléř ho ujišťoval, že sportovní centrum je jeho nedílnou součástí.

„Byla tam nějaká státní dotace, ale není tam žádný problém," ujišťoval ho zaměstnanec realitky. Ministr financí Janota původně sliboval, že s výsledky kontroly vystoupí ještě do voleb, to však nesplnil. Prý proto, že do konce června mají investoři předepsanou lhůtu, aby kontrolorům poslali všechny podklady. Pak prý šetření zahájí.

Čtěte také:
Klíč (ODS): Je třeba míti Mílu Vlčka

Foto:volbyolomoucko.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…