Neumannová utekla stíhání za Liberec

26.08.2010 11:41

Prezidentka organizačního výboru mistrovství světa v lyžování nebude obviněna za obrovské dluhy, které po akci zbyly.

Neumannová utekla stíhání za Liberec

Policisté odložili trestní oznámení, které podala společnost Roxy II, které organizátoři šampionátu dluží 1,2 milionu korun. Majitelé firmy viní Neumannovou z podvodu, zvýhodňování věřitele a předlužení. Vyšetřovatelé ale dospěli k závěru, že i přes gigantické dluhy, které po závodech zůstaly, šéfka organizačního výboru nic špatného nespáchala.

Stát to snad zaplatí

Odložení případu zdůvodnili tím, že hlavní organizátorka vršila dluhy v přesvědčení, že vše nakonec zaplatí stát.  Nicméně společnost Roxy podala proti odložení stížnost, takže je ještě možné, že případ bude mít dohru.

Firma je přesvědčena, že už před začátkem akce musela Kateřina Neumannová vědět, že si objednává služby, které nebude moci zaplatit. Navíc prý následně zvýhodnila některé věřitele, kdyby poslala sdružení včas do insolvence, mohly být dluhy jednotlivých firem alespoň z části uhrazeny.

Některé neférově zvýhodnila

"Místo toho, podle nás, upřednostnila jen vybrané na úkor ostatních," řekl pro Aktuálně.cz výkonný ředitel společnosti Roxy II Evžen Marek. Klíčovým momentem byla podle firmy poslední platba od Mezinárodní lyžařské federace v červnu 2009. Částka 2,35 milionů švýcarských franků byla totiž poslední sumou, která na účet organizátorů přišla.

V dobré víře se naprosto mýlila

Policie ale případ odložila s tím, že se známé sportovkyni nepodařilo nic prokázat. Jak uvádí vyšetřovací spis, "mohla se domnívat, že dojde k naplnění rozpočtových a příjmových složek", čímž se myslí peníze vybrané za vstupenky a od sponzorů.

Tento argument vyšetřovatelé brali v potaz i přes to, že z vyjádření politiků bylo už od prosince naprosto jasné, že žádné další peníze státní kasa neuvolní. Na začátku měsíce totiž erár poslal do liberce 189 milionů korun.

Neumannová na přímý důkaz serveru Aktuálně.cz odmítla vysvětlit, kde nabyla víru v zaplacení dluhů, odpověď nedávávají policejní dokumenty.

Dále čtěte:

Zaplatí po Neumannové dluhy poplatník? Ano, potvrdil Dobeš

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…