Jak se mstí čeští mafiáni: V Kunovicích se střílelo

10.11.2011 22:36

Hororové odpoledne zažili zaměstnanci kunovické továrny Aicraft Industries. Dva lidé nepřežili řádění ozbrojeného útočníka, který na ně během jednání představenstva společnosti náhle vytáhl pistoli. Generální ředitelka podniku Ilona Plšková byla odvezena s lehčími zraněními do nemocnice v Uherském Hradišti. Útočník Karel Musela se pravděpodobně mstil za záhadnou nehodu svého bratra, zbrojaře Pavla Musely. Ten v minulosti působil v představenstvu firmy. Pachatel následně otočil zbraň i proti sobě.

Jak se mstí čeští mafiáni: V Kunovicích se střílelo

"Pachatelem je šestapadesátiletý muž, který žil na Uherskohradišťsku. Zastřelil dva muže ve věku 52 a 50 let, oba české národnosti. Jednu ženu lehce zranil, momentálně je hospitalizována. Další lidé byli zabarikádovaní o poschodí níž, pachatel o nich pravděpodobně ani nevěděl. Vše ale zatím nasvědčuje tomu, že si vytipoval konkrétní oběti," informovala redaktory České televize policejní mluvčí Jana Bartíková. Podle ní za incidenty stály osobní či pracovní spory. „Vyšetřování bude trvat několik týdnů, policie chce zadat i znalecké posudky. Jejich výsledky budou známy až za několik měsíců," dodala.

Pachatel zaútočil kolem poledne, kdy se v budově ředitelství konala porada představenstva, které se podle policie účastnilo asi 15 lidí. Na místo tragédie jako první dorazila policie z Uherského Hradiště, posléze přijela i zásahová jednotka Krajského ředitelství Jihomoravského kraje. "Na místo vyjeli i naši dva vyjednavači, kteří jsou vyškoleni na krizovou komunikaci," upřesnila Bartíková. Ti v dnešním případě neuspěli, policie našla už jen tři mrtvá těla - včetně toho útočníkova.

Několik zaměstnanců AirCraft Industries bylo evakuováno. Mnozí z nich se přitom nacházeli v těžkém šoku. Naopak řada dalších pracovníků firmy se o útocích dozvěděla až od policie.

Msta padlého magnáta

Pavel Musela, bratr útočníka, patřil k nejvlivnějším českým zbrojařům. Podle informací médií měl prsty ve sporné zakázce na armádní pandury, figuroval i v kauze kolem Mostecké uhelné. Muselova kariéra náhle skončila v roce 2008, kdy byl nalezen vážně zraněný v lese u Uherského Hradiště poté, co si vyrazil na lov se svým přítelem Lubošem Novotným. Ten byl později obžalován z pokusu o vraždu, soud ho však loni pro nedostatek důkazů zprostil viny. Musela přežil, fatální zranění ho však navždy diskvalifikovala z běžného života. Podle informací tisku je nesvéprávný.

Podle výpovědi Novotného se Pavel Musela zranil pádem z posedu. Bratr Karel však již dříve uvedl, že se nehoda nestala náhodou. Podle informací serveru lidovky.cz policie pracuje s verzí, že Karel Musela oba zavražděné muže vinil z nehody svého bratra. Nejedná se však o jedinou verzi. "Pokud útočníkem skutečně byl pan Karel Musela, tak nejpravděpodobnějším motivem budou finanční spory o tuto továrnu," míní komentátor týdeníku Respekt Jaroslav Spurný.

V ČT dodal, že incident zcela jistě rozvíří probíhající vyšetřování transakcí Mostecké uhelné i ostatních kauz, do kterých byl Pavel Musela zapleten.

Čtěte také:
Česko má v kauze Mostecká uhelná figurovat jako poškozený stát 
Zloduch Březina v poutech, vláda mafie? Koalice se brání: Je to poctivec
Proč by se zbrojař zajímal o privatizaci MUS, ptá se Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…