Protikorupční sdružení podalo trestní oznámení kvůli Mostecké uhelné

11.12.2011 18:23

Kvůli privatizaci Mostecké uhelné podalo v pátek sdružení Veřejnost proti korupci trestní oznámení. Týká se odpovědných osob na Vrchním státním zastupitelství a na ministerstvu financí.

Protikorupční sdružení podalo trestní oznámení kvůli Mostecké uhelné
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Sdružení Veřejnost proti korupci (VPK) podalo v pátek trestní oznámení kvůli kauze okolo privatizace Mostecké uhelné. Informaci potvrdil zmocněnec společnosti Jan Štern. Podle něj je patrné zanedbání a zřejmě i nečinnost českých zodpovědných úřadů.

"A protože v současnosti již české straně nezbývá než se domáhat navrácení finančních prostředků v civilně-právním řízení, kde bude muset nést důkazní břemeno, zaplatit nemalé soudní poplatky a platit nákladné právní služby, dojde nepochybně touto cestou k dalším zbytečným ztrátám veřejných financí. Tuto potenciální trestní odpovědnost na české straně je třeba řádně prošetřit," uvedl Štern.

VPK si myslí, že k trestným činům došlo porušením povinností při správě cizího majetku, zneužitím pravomoci úřední osoby nebo mařením úkolu úřední osoby z nedbalosti. Dále se sdružení domnívá, že i z toho, jak vypadá komunikace mezi českými a švýcarskými úřady, se dá vyvodit, že tato spolupráce je záměrně mařena.

Trestní oznámení se týká Vrchního státního zastupitelství a ministerstva financí. "Proto jsme podali trestní oznámení přímo k nejvyššímu státnímu zástupci a policejnímu prezidentovi," dodal Štern.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …