Při stavbě Sazka areny si manažeři účtovali své odměny dvakrát

16.01.2012 20:06

Postupně vyplouvá na povrch, proč byla stavba pražské Sazka areny, nynější O2 areny, předražená. Z auditu společnosti Bestsport vyplývá, že bývalé vedení si fakturovalo některé odměny dvakrát. Na smlouvách je nápis „důvěrné“.

Při stavbě Sazka areny si manažeři účtovali své odměny dvakrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

Nové vedení Sazky provedlo audit, ze kterého vyplývá, že bývalý management bral za jednu práci dvojité odměny. Výsledky auditu, který zkoumal i smlouvy s nápisem „důvěrné“, má k dispozici Česká televize.

"Policie se tímto případem zabývá, byly zde zahájeny úkony trestního řízení, takže případ je v prověřování, v současné době se shromažďují listinné materiály a byl zadán znalecký posudek," uvedla mluvčí městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Velké množství smluv souvisejících se stavbou vysočanské arény je vyloženě dvojitých. V předmětu činnosti bývají většinou koordinace prací nebo třeba poradenství. Manažeři za tuto činnost dostávali milionové odměny.

Oldřich Kračmer, který pracoval na investičním oddělení, si ke svému platu „vydělal“ ještě 39 milionů korun za další administrativní služby. Karel Hudera si „vypracováním manuálu postupu prací“ přišel na 37,5 milionu. Podle auditu tyto a další odměny byly bezdůvodné. "Je to řádově mezi deseti, dvaceti lidmi nebo subjekty," řekl Zdeněk Ertl, člen představenstva Bestsportu.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…