Herec Vydra prý na farmě týrá koně. Svého tam má i Bendl

12.03.2012 22:24

Ministr zemědělství Petr Bendl podporuje farmu, na které se podle chovatelů týrají koně. Farmu vede herec Václav Vydra a jeho koně podle veterinářů trpí a kulhají. Ošetřuje jim totiž kopyta kontroverzní metodou, kdy jsou vystrouhaná.

Herec Vydra prý na farmě týrá koně. Svého tam má i Bendl
Foto: hns
Popisek: Herec Václav Vydra a Petr Bendl mají společného koníčka

Herec Václav Vydra založil veřejně prospěšnou společnost, která propaguje bosé koně ošetřené speciální metodou. Podle odborníků jim však ubližuje. „Tak to považuju jednoznačně za metodu, která je na hranici týrání zvířat,“ uvedl v pořadu Reportéři ČT veterinář Michal Šindelář.

Jeho farmu však podporuje ministr zemědělství Petr Bendl, který mu poradil požádat o dotaci. „Já jsem viděl, že se snaží prosazovat úpravy bosých kopyt. Věděl jsem od nich, že je to z velké části svět neprobádaný a že má spousta odpůrců,“ uvedl v pořadu ministr. „Je potřeba brát individuální postup ke každému koni. Nesmí se odsuzovat vše nové, co přijde,“ zastal se Vydry.

Bendl má zřejmě na Vydrově farmě i svého koně, Vydra s ním zachází jako s ostatními. „Pokud ji (dotaci) nedostanu, nebude to kvůli tomu, že vyháním koně pana ministra,“ dušoval se Vydra.

Odborníci však nesouhlasí. „Ta metoda je všude ve světě potlačovaná a ani v Německu není povolená. Ona není zakázaná, ale vyhláškou je jasně určeno, kdo na kopyta může sahat a tato metoda tam není uvedena,“ uvedl již dříve pro ČRo šéf Živnostenského společenství podkovářů Jindřich Vinčálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…