VV ve skutečnosti odejít nechtějí, jen zase vydírají vládu, tvrdí politologové

03.04.2012 19:48

Věci veřejné si zvykly vydírat vládu a jejich nynější ultimátum je jen dalším z řady ubohých pokusů, shodli se politologové Bohumil Doležal a Jiří Pehe, které oslovila agentura Mediafax. Podle jejich názoru by premiér Petr Nečas na jejich hru rozhodně neměl přistoupit.

VV ve skutečnosti odejít nechtějí, jen zase vydírají vládu, tvrdí politologové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Vydíráním by premiér ztratil veškerou autoritu. Ta podmínka je navíc směšná,“ je přesvědčen Bohumil Doležal. Jednání Věcí veřejných je podle něj o to nevhodnější, že přišly v době nejrůznějších protivládních demonstrací.

Sledujeme téma Rozpad vládní koalice

Jiří Pehe je podobného názoru. Nejmenší vládní strana podle něj ve skutečnosti z vlády odstoupit nechce, pouze vydírá koaliční partnery. „Strana je v klinické smrti, a pokud odejde z vlády, ztratí veškerý vliv,“ uvedl Pehe pro Mediafax.

Věci veřejné se usnesly, že pokud do 26. dubna premiér nesplní jejich podmínky, podají k 1. květnu demisi. Mezi podmínky strany patří mimo jiné například inventura koaliční smlouvy.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…