Fotbalista politikem? Poborský si brousí zuby na jih Čech

11.04.2012 16:40

ODS na jihu Čech se rozhodla, že do krajských voleb nasadí opravdu silná jména. Kromě lídra, senátora a starosty Hluboké Tomáše Jirsy, se na krajské kandidátce objeví třeba sportovec, fotbalista a podnikatel Karel Poborský.

Fotbalista politikem? Poborský si brousí zuby na jih Čech
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

 

Jako lídra pro podzimní krajské volby vybrali delegáti senátora Tomáše Jirsu. Dvojkou bude současný vicehejtman František Štangl. Na osmém místě bude obyvatel Hluboké a kamarád Jirsy, fotbalový internacionál Karel Poborský.

„Jsem rád, že jsem dostal důvěru a delegovali mne do krajských voleb,“ řekl krátce po sestavení kandidátky Poborský.

Místo Kuby Jirsa

"Dlouhodobě připravovaný kandidát na lídra, předseda regionální rady ODS, Martin Kuba odešel na ministerstvo průmyslu a obchodu, takže ODS byla bez kandidáta na hejtmana. Proto se hledal jiný kandidát a byla to v podstatě souhra náhod,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz hlubocký starosta a senátor Tomáš Jirsa.

Jirsa na regionálním sněmu dostal 115 hlasů ze 128 delegátů. "Těm třinácti lidem, co mě nevolili, jsem slíbil, že se polepším," dodal Jirsa.

Kandiduje i sexuolog

Trojkou na krajské kandidátce bude sexuolog Jaroslav Zvěřina, na čtvrtém místě Petr Maroš a páté místo zaujme radní kraje Karel Vlasák.

Delegáti regionálního sněmu vybírali ze šedesáti jmen. Nakonec vybrali 55 osobností plus náhradníky.

Stejně jako u jiných stran i jihočeská ODS spoléhá na to, že lidé budou kroužkovat. Takže není vyloučené, že by se třeba právě fotbalista Poborský mohl dostat na přední příčky. A tak se ze sportovce klidně může stát radní nebo vícehejtman.

Pokud by ODS zvítězila, nebo pokud by třeba opět spoluvládla s ČSSD, jako je tomu nyní. Za ČSSD je lídrem hejtman Jiří Zimola.

Exhejtman do Senátu

Regionální sněm občanských demokratů rozhodoval taky o kandidátovi pro volby do Senátu. Kandidátem za obvod České Budějovice se jím stal bývalý hejtman Jan Zahradník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …