Senátor vyhrál v boji s Klausem. Vést školu ale nesmí

12.04.2012 11:56

Senátor Miroslav Krejča, který před časem přerušil členství v ČSSD a soudil se jako rektor Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE) proti odvolání prezidentem Klausem, uspěl. Jako ředitele školy ho ale nechtějí.

Senátor vyhrál v boji s Klausem. Vést školu ale nesmí
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Václav Klaus přednášel na Žofínském fóru

 

Senátor za Písecko a Strakonicko Miroslav Krejča teď chce, aby jeho případ znovu otevřelo ministerstvo školství, a to i s účastí budějovické techniky. Její vedení to ale odmítá.

Václav Klaus odvolal Krejču z čela VŠTE na návrh jejího akademického senátu. Z jedenáctičlenného senátu bylo pro odvolání tehdejšího rektora po půl roce ve funkci osm členů. Předsedkyně senátu zdůvodňovala v listopadu 2008 jeho odvolání špatným řízením školy.

Krejča považoval od začátku své odvolání za neodůvodněné. Pak se proti odvolání prezidentem i školou začal soudit. Pražský soud mu dal za pravdu. Rozsudek ale ještě není pravomocný, prezident se proti němu může odvolat.

"Samozřejmě, že prezident může podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu, ale záleží na tom, jak bude rozsudek odůvodněn. Poté, co dostanu pravomocné rozhodnutí soudu, požádám ministerstvo školství, aby svolalo jednání, na němž budou jeho zástupci, VŠTE a já," řekl pro ParlamentníListy.cz exrektor a senátor Krejča.

Krejča doufá, ministerstvo určí, kdo na budějovické technice nese za co odpovědnost v posledních třech letech.

"Zatím o návratu neuvažuji. Nejdřív chci znát odpovědi na otázky, kdo za co odpovídal a v jakém stavu VŠTE je nyní. Pak nejspíš budu zvažovat, jak se k tomu postavím.

Vedení školy se nechce ke kauze vyjadřovat. Prý se ani neúčastní jednání na ministerstvu. Krejča již není zaměstnancem školy. A jako rektora jej prý zpět nechtějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …