Demonstrace v Brně: Lidé, buďte aktivní a pošlete peníze

15.04.2012 18:36

Zhruba 300 lidí se dnes sešlo na demonstraci v Brně, kterou svolali příznivci takzvané Holešovské výzvy. Přinesli si české vlajky a vyslechli si projevy, v níž většina řečníků kritizovala současnou vládu. Lidé volali po její demisi, kritizovali škrty i korupci. Lidé na místě také podepisovali petici.

Demonstrace v Brně: Lidé, buďte aktivní a pošlete peníze
Foto: Vojtěch Brtnický
Popisek: Protestující na Václavském náměstí

Na shromáždění zněla burcující slova směrem k údajně příliš laxní české veřejnosti. Řečníci vyzývali přítomné, aby s sebou příště vzali své blízké a známé. "Buďme aktivní. Je jedno, zda demonstraci pořádá ProAlt nebo odbory," řekl starosta Víru na Vysočině Ladislav Stalmach.

Vyzval také přítomné, aby poslali iniciativě Holešovská výzva peníze. Lidé sdružení kolem výzvy podle něj udělali hodně práce, a to zadarmo. "Na rozdíl od politiků, kteří ale nepracují pro nás," řekl.

Středoškolský učitel Zdeněk Blažek zase uvedl, že současná vláda se podle něj dostala k moci pomocí lži. "Lhali nám o Řecku," prohlásil. Řecko se prý dostalo do současných potíží ne především kvůli přebujelému sociálnímu systému, jak se prý politici v poslední kampani před komunálními volbami snažili lidem namluvit, ale kvůli slabé ekonomice, korupci a daňovým únikům.

Holešovská výzva vznikla loni a pořádá protesty na různých místech v republice. V Brně se její příznivci sešli potřetí. Volá po demisi vlády a prezidenta a jmenování dočasné vlády odborníků. Chce přípravu "spravedlivých demokratických voleb" a uzákonění běžně použitelného referenda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …