Disident Bok o vládních politicích: Lide, povstaň a pošli je do hajzlu

02.05.2012 20:18

Aktivista a disident John Bok o sobě dává opět vědět. Kvůli nesouhlasu s postupem jednoho ze státních zástupců se dostal do křížku s ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem (ODS). Stejně jako z něj je ale znechucen i z dalších členů vlády Petra Nečase. Z lidí prý dělají doslova "blbečky".

Disident Bok o vládních politicích: Lide, povstaň a pošli je do hajzlu
Foto: Archiv
Popisek: John Bok

Podle občanského aktivisty Johna Boka už dorostla arogance současných vládních činitelů nejvyšší míry. K tomuto názoru jej přivedl aktuálně zejména přístup ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).

Pospíšil? Vrchol arogance

Právě tomu Bok za spolek Šalamoun, jehož je členem, navrhl ve středu podání kárné žaloby na státního zástupce Marcela Bodláka za to, že kritizoval udělení prezidentské milosti pro Annu Benešovou, obviněnou z korupce.

"Pospíšil je tak arogantní, že to ani není možné. S čímkoliv se na něj obrátíme, vůbec neodpovídá. Přitom je to prý nejpopulárnější ministr," kroutí hlavou aktivista. Kárná žaloba podle něj musí uspět.

"Státní zástupce Bodlák porušil zákon, naše stanovisko není neoprávněné, " ohrazuje se dále Bok, který dostal kvůli svému kroku už i výhružný mail. "Od jakéhosi pana Růžičky mi přišla zpráva, že jsem idiot a chci, abychom se vrátili do totality," uzavřel téma žaloba Bok s tím, že pokud měl Bodlák podezření, že došlo ke korupci, měl podat běžné trestní oznámení.

Vláda? Pro smích

V souvislosti s arogancí ministra Pospíšila se ale aktivista neváhal opřít ani do dalších členů kabinetu Petra Nečase (ODS). "Je to nechutné. Vláda si z nás dělá srandu, její členové z nás už dlouhodobě dělají blbečky," sdělil ParlamentnímListům.cz s tím, že se vůbec nediví tomu, že v české společnosti sílí levicové tendence.

"Zvýšené preference KSČM a ČSSD jsou jen důsledkem arogantního chování takzvazných pravicových politiků," dodal Bok s tím, že k slzám jej dohání zejména absurdita Věcí veřejných, které se rozštěpily na vládní a opoziční stranu.

Jděte do hajzlu, měli by prý slyšet politici

"Voliči by měli povstat a říct jim: jděte do hajzlu. Tam totiž patří," rozohnil se na adresu Věcí veřejných, jejichž členové, ať již původní, či zběhlí, nemají podle něho ve vládě ani v Poslanecké sněmovně co dělat.

A jak je z nich dostat? Bok má recept.  "Poslanec by měl být odvolatelný občany, v řadě zemí to tak již funguje," navrhuje revoluci v české politice bývalý disident, který se sám ucházel o post senátora. Neúspěšně.

U koryt jsou. A zůstanou

"Zjistil jsem, že pro politickou kariéru musíte být jen kariérista. Hlavně zapomenout na sliby, které jste před volbami dali. Politici jsou dobře placeni a moc se nenadřou. Od koryt se jim nechce," uzavřel Bok s tím, že v souvislosti s vládními rošádami je zklamán i přístupem prezidenta Václava Klause. 

Zato roli odborů, které protivládní náladu využívají k přihřátí pomyslné vlastní polívčičky, chápe. "Odboráři by byli hloupí, kdyby tyto nálady nevyužili ve svůj prospěch," uvedl pro ParlamentníListy.cz disident s tím, že  je zcela logické, že ve společnosti kromě podpory levice sílí právě i podpora odborů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…